Prva mobilna punionica na Balkanu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Prva mobilna punionica na Balkanu

Vinarija Tikveš spada u svetske lidere po brzini tehnološkog razvoja u brojnim segmentima. Ovaj vinski gigant upravo je pokrenuo mobilnu punionicu, novitet u toj sferi kakav se put primenjuje na području Zapadnog Balkana,

Nova tehnologija i oprema je od velikog značaja za dalje unapređenje kvaliteta vina a rezultat je dugogodišnje saradnje Tikveša sa svetski poznatim proizvođačem opreme za punjenje vina GAI.

Glavna prednost noviteta je flaširanje vina na mestu gde se proizvode što je posebno značajno kako bi vino zadržalo maksimalno visok kvalitet pošto se izbegava transport do udaljenih punionica. Najveće benefite ima kod specijalnih butik vinarija i podruma izdvojenih od centralnog pogona krovne vinarije. Tako su prva vina punjena uz pomoć mobilne opreme ona na posedu Domaine Lepovo gde se nalazi i istoimena boutique vinarija i gde se proizvode vina koja su deo brend-platforme Tikveš Châteaux & Domaines.

Mobilno punjenje vina

- Punjenje je izuzetno važan deo procesa proizvodnje vina - objašnjavaju enolozi Tikveša. - Korišćenjem kvalitetnih i sofisticiranih mobilnih linija koje zadovoljavaju najviše standarde, održava se intenzitet aroma u vinu proizvedenom na datoj lokaciji. Time se produžava njegov vek odležavanja u boci, a vino dugo zadržava svežinu i autentične karakteristike podneblja.

Ovo je nova stepenica u razvoju vinarije Tikveš i daljem proboju na vrh svetske vinske scene.  | 

nazad na vrh

Srodni tekstovi