Tikveš i Šerbedžija zajedno na Grand Tastingu

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Tikveš i Šerbedžija zajedno na Grand Tastingu

Na predstojećem Grand Tastingu koji će se 22. aprila održati u beogradskom hotelu Metropol Palace makedonska vinarija Tikveš Chateaux & Domaines premijerno će predstaviti vina sa potpuno novog teroara Domaine Babuna.

Babuna
Novi dragulj u Tikvešovoj riznici, vinogradi na Babuni

Reč je o vinogradima nadmorske visine od 210 do 310 metara na obroncima planine Babuna, severoistočno od Prilepa. Za sada su od tog grožđa napravljena dva vina: Babuna Red 2021, blend plavca malog (45%), širaza (35%) i vranca (20%) koji je ove godine na Mundus Vini u Nemačkoj osvojio zlatnu medalju, te Babuna White 2022, kupaža albarinja (80%), šardonea (15%) i vionjea (5%). U pitanju su male serije od svega desetak hiljada litara i ovo će biti prvo javno predstavljanje novog Tikvešovog teroara.

Grand Tasting 2022 299
Grand Tasting selekcija, premijum linije Tikveš vina

Naravno, uz nove adute tu su i vina iz dobro poznatih linija Barovo, Bela Voda i Domain Lepovo među kojima će biti i arhivskih berbi.

Ali, to nije sve! Dodatno iznenađenje biće vina vinarije Burnum iz Dalmatinske zagore koja će na Grand Tastingu biti predstavljena kao eksperimentalni terroir pod ambrelom Tikveš Chateaux & Domaines. Tim povodom u Beograd dolazi i proslavljeni glumac Rade Šerbedžija koji ima udela u ovoj vinariji kao specijalni gost manifestacije koja će u Beogradu okupiti najbolje vinarije i vinare s područja nekadašnje Jugoslavije.

Preostale karte za ovaj vinski spektakl dostupne su u pretprodaji na Tickets.rs.   |

Foto: Duško Jaramaz/PIXELL, PR Tikveš, Ivana Čutura
nazad na vrh

Srodni tekstovi