Pet vrhunskih radionica na Grand Tastingu

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Moderni slovenački Pinot Noir, Matjaž Lemut Moderni slovenački Pinot Noir, Matjaž Lemut

Važna novost na ovogodišnjem Grand Tastingu su masterclass radionice koje su odmah privukle pažnju publike, pre svega profesionalaca. U pitanju su pet degustacija kroz koje će posetioce provesti ugledni vinski eksperti iz Srbije i regiona.

Jakopović i Kozarčanin
Zašto je Plešivica postala najveći mali dragulj hrvatske vinske scene, Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin

Od 13 časova u Sali 1 pod nazivom Biseri Plešivice somelijer Tomo Jakopović i vinski novinar Ivo Kozarčanin predstaviće čak 11 vina iz ovog najdinamičnijeg hrvatskog vinogorja danas. Na programu su vina pet najznačajnijih vinara Plešivice: Korak, Šember, Tomac, Jagunić i Ivančić. Prava ekskluziva i poslastica za sve ljubitelje vina!

Puklavec
Puklavec Family Wines predstaviće preko 50 godina star furmint sa zlatnim odličjem Decantera uz još nekoliko arhivskih kurioziteta na radionici Šest nijansi šipona

U 14 časova u Sali 2 počinje nesvakidašnje putovanje kroz sortu šipon, ovde poznatu kao furmint, gde će stručnjaci prestižne slovenačke vinarije Puklavec Family Wines provesti publiku kroz Šest nijansi šipona, odnosno šest različitih vina od ove popularne sorte. Poseban kuriozitet biće tri arhivska vina, među kojima i više od pola veka star Šipon 1971 koji je pre dve godine osvojio zlato na Decanteru, te visokih 95 poena na IWSC!

Paul Balke Landscape Friuli 2018 61dbeda570b9c 61dbeda57812d.jpg.cut.s 61dbeda840624.jpg.1200px
Priču o Velikim kupažama vodiće holandski vinski ekspert Pol Balke

U 15 časova u Sali 1 holandski vinski ekspert Pol Balke (Paul Balke) predstaviće Velike kupaže sa severa Italije i iz Goriških Brda, osam vinskih bisera s područja koje je postalo epicentar najuzbudljivijih vinskih dešavanja u Evropi poslednjih decenija.

U 16 časova u Sali 2 Decanterov sudija iz Srbije Igor Luković govoriće o 7 veličanstvenih vranaca iz arhiva a na programu su vina iz vinarija Marković, Jović, Tvrdoš, Plantaže, Chateau Kamnik, Tikveš i Vukoje.

Igor Lukovic 031
Priča o sedam arhivskih vranaca, Igor Luković

U 17 časova u Sali 1 počinje masterclass poznatog slovenačkog vinara Matjaža Lemuta na kojem će biti reči o Modernom slovenačkom Pinot Noiru. Na programu je osam vina iz osam različitih slovenačkih vinogorja.

Sve informacije i preostale ulaznice za Grand Tasting Masterclass možete dobiti putem maila na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Foto: Ivana Čutura, Tilia Estate, Andrea Pancur, arhiva
nazad na vrh

Srodni tekstovi