Jubilarni Pink Day

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Jubilarni Pink Day

Festival posvećen roze vinima, popularni Pink Day održaće se po 10. put 22. aprila u Laubi u Zagrebu uz učešće vinarija iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske, Austrije...

Pored prilike da proba brojna ružičasta vina, publici se nude i zanimljive radionice koje će prethoditi festivalu, kao i one organizovane na samoj manifestaciji. Tako će 5. aprila nakon konferencije za medije u saradnji s Udruženjem Bregovite Hrvatska biti održana radionica rozea iz te vinske regije koju će voditi somelijer Marija Meštrović.

U utorak 18. aprila u poznatom zagrebačkom restoranu Noel održaće se masterclass roze vina Chateau d'Esclans pod nazivom Pinks That made History, koji će voditi Ted Lelekas, Moet Henessy brend ambasador, a 20. aprila u restoranu Skenderica 1912 biće priređena svečana „ružičasta večera“ povodom jubileja festivala.

Konačno, na festivalu 22. aprila u Laubizakazano je još nekoliko radionica: Ružičasti američki zapad s vinima američke Zapadne obale koja nisu na hrvatskom tržištu pod vodstvom Mirene Bagur iz Croatian Premium Wine iz Bostona, radionica ekstra devičanskih maslinovih ulja Šampionska ulja Istre i Dalmacije pod vodstvom dr.sc. Mirelle Žanetić, kao i okrugli stol posvećen ružičastim vinima hrvatskog istoka Ružičasti vinski istok: 10 godina kasnije.

Kao svojevrsni festival unutar festivala, Pink Day će i ove godine predstaviti selekciju odabranih maslinovih ulja u sekciji Green in Pink, a tu su i brojni roze kokteli, „ružičasti“ džinovi, tonici, likeri...

Pink Day možete pratiti na oficijelnoj stranici i društvenim mrežama Facebook i Instagram.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi