WineRi u novom prostoru

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
WineRi u novom prostoru

Popularni riječki međunarodni eno-gastro festival WineRi održaće se ove godine 10. i 11. marta od 14 do 20 časova u novom i atraktivnom prostoru kongresnog centra Exportdrvo.

Ova manifestacija zamišljena kao mesto susreta vinara iz regiona s publikom i profesionalcima s Kvarnera okupiće ove godine oko 70 izlagača, među kojima će se prvi put predstaviti i ekskluzivna srpska vinarija Tri Oraha.

WineRi 02
Radionicu Decanteri s Kvarnera vodiće pet istaknutih somelijerki

Kao svojevrsni uvod u ovaj značajan događaj u četvrtak 9. marta od 18 časova u vinoteci Wine&Co održaće se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kvarnera i Udruženja Kvarner Wines degustacijska radionica Decanteri s Kvarnera koju će voditi vrhunske somelijerke Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Marinela Mrkonja, Monika Neral i Martina Škarica a gde će biti predstavljeno 16 u Londonu nagrađenih vina. Cena radionice je 30 evra, a prijave su moguće najkasnije do 7. marta na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Inače, Kvarner je vinska regija sa čak 36 autohtonih sorti grožđa koja poslednjih godina beleži značajan rast u ponudi i kvalitetu vina te prednjači s brojem najuglednijih restorana u regionu.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi