Katunar na čelu Vina Kvarnera

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Katunar na čelu Vina Kvarnera

Na godišnjoj skupštini Udruženja vinara Vina Kvarnera (Kvarner Wines) je vrbnički vinar Anton Toni Katunar iz vinarije Estate Winery izabran da vodi Udruženje u 2023. godini. Direktor ostaje doc.dr.sc. Žarko Stilin dok su sekretari  dosadašnji predsednik Ivica Dobrinčić i vinar Franko Ružić. Donesen je plan rada kao i finansijski plan za tekuću godinu.

Najveći angažman biće organizacija Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi u Rijeci u hali Exportdrvo 10. i 11. marta. Na području Kvarnera će Udruženje učestvovati na manifestacijama Dani vina Punat, Ružica Vinodola Novi Vinodolski, Ribarski tjedan Crikvenica, Dani vina Vrbnik i Bela nedeja Kastav kao i na svim važnijim festivalima u Hrvatskoj i susednim zemljama.

Uz vinske sajmove i festivale u planu je učešće na renomiranim ocenjivanjima gde će članovi Kvarner Wines uz podršku Turističke zajednice Kvarnera vina slati na niz najznačajnijih nadmetanja od Vinistre do Decantera i Asia Wine Throphy.

U okviru edukacije konzumenata i ugostitelja, promocije udruženja, vinarija i vina s Kvarnera te autohtonih sorti, prvenstveno žlahtine, belice (kupaže raznih sorti), jarbole, trojščine i sansigota, učestvovaće nosioci tih aktivnosti, Kvarner Wines ambasadori: Jurčić Klaudio, Matić Matešković Ines, Matijević Časlav, Matijević Lucija, Mrkonja Marinela, Neral Monika, Orišković Josip, Pavlešić Tomislav, Stilin Žarko i Škarica Martina.

Na području Kvarnera proizvede se više od dva miliona litara vina u jednoj godini. Zasađeno je preko 200 hektara vinograda od čega oko 150 sortom žlahtina, gotovo svi proizvođači rade penušavce što je ukupno više od 50.000 boca godišnje.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi