Salaš Zvonko Bogdan u beogradskoj Beton hali

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Salaš Zvonko Bogdan u beogradskoj Beton hali

Autentični doživljaj salaša, muzička legenda Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima, izvanredna vina sa mnoštvom najprestižnijih svetskih nagrada i tradicionalna vojvođanska kuhinja, sve se to smestilo u prvom lokalu ispod čuvenog krana beogradske Beton hale na obali Save, u Salašu Vinarije Zvonko Bogdan.

Salaš ZB u Beogradu (24)

Salaš Zvonko Bogdan se sa Palića bukvalno preselio u novu ispostavu na beogradsko Ušće, čime je čitav tamošnji niz ekskluzivnih lokala dobio još ekskluzivniji etno komšiluk. Svečano otvaranje krajem 2022. godine uramio je pesmom lično Zvonko Bogdan u enterijeru koji nosi tipičan vojvođanski šarm salaša sa puno detalja, slika, kariranim stolnjacima.

Salaš ZB u Beogradu (25)

- Drago mi je da se vratim u Beograd gde sam u hotelu Union započeo karijeru. Dugo nisam nastupao na ovaj način ali sada konačno imam svoje mesto – pozdravio je Zvonko goste na otvaranju i najavio buduće redovne nastupe jednom mesečno.

Salaš trenutno ima 120 mesta, radi svakog dana osim ponedeljka od podneva do 01 sat iza ponoći, a ideja je da goste zabavlja živa muzika ali ne tako da ne može da se priča već više ambijentalno, da se ne remeti uživanje u hrani i vinu.

Salaš ZB u Beogradu (19)

Kad je reč o vinima podrazumeva se da ona Vinarije Zvonko Bogdan budu u fokusu, ali tu je i veliki broj drugih etiketa, dok je kuhinja i meni praktično preslikan od onoga na Paliću, naravno uz po neki specijalni dodatak.

Glavna jela su domaće dimljene slaninice i pečenica od mangulice, ima tu pravog kulena u kati i domaćih svežih čvaraka, pa preko bistre, što bi u Bačkoj rekli žute supe od morke i dugo kuvanog perkelta sa turoš čusom, pa sve do domaćih štrudli sa višnjom, makom ili orasima. I još mnogo toga.

Salaš ZB u Beogradu (4)

Muzički deo će se tek iskristalisati vremenom. Na otvaranju je nastupio i popularni pevač Nebojša Vojvodić, ali biće tu još mnoštvo zanimljivih svirki, pre svega ekipe Trio Kurina koja kroz džez varijante prolazi razne muzičke stilove od vojvođanskog i mađarskog melosa do dalekih destinacija, dok će doček Nove godine ulepšati Lexington Band svojim hitovima.  |

Foto: Damir Vujković 
nazad na vrh

Srodni tekstovi