Izložba organskih vina VinEko

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Izložba organskih vina VinEko

Prva regionalna izložba ekoloških, organskih i biodinamičkih vina i maslinovih ulja pod nazivom VinEko održaće se u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu 10. decembra s početkom u 12 sati.

­- Imali smo malo vremena za pripremu ali smo uspeli da okupimo 20 izlagača, uglavnom iz Hrvatske te nešto iz regiona. Verujem kako će dogodine ova izložba porasti i postati regionalno značajna – izjavila je Irena Lučić, organizator izložbe.

Među izlagačima će biti i vinarija Plavinci iz Srbije, kraj Grocke, a u okviru izložbe planirana su i dva predavanja.

Prvu će pod nazivom „O biodinamičkoj poljoprivrednoj praksi, biodinamičkoj proizvodnji vina i sertifikaciji Demeter standarda“ od 14 sati voditi dr.sci. Dijana Posavec, upravnica Centra dr. Rudolfa Steinera, Zmago Petrič, direktor Guerila wines & Petrič d.o.o. iz Slovenije, te Sergij Stancich, savetnik Biodynamic Federation Demeter International.

plavinci 6
Jedini predstavnik iz Srbije, Branislav Anđelić iz vinarije Plavinci

Drugo predavanje s početkom u 16 sati nosi naziv „Prirodna vina u ugostiteljstvu i na tržištu - pomodni trend ili održiva budućnost?“, a održaće ga Nenad Trifunović, poznati hrvatski vinski bloger i direktor firme Wine&More.

Ulaznice po ceni od 100 kn (13,5 evra) u pretprodaji dostupne su putem Entrio sistema kao i u diWine Baru, Ilica 93, dok će na dan događanja koštati 120kn (16 evra). Uz kupljenu ulaznicu posetilac dobija na poklon knjigu „Vinska abeceda“ i Kalendar sa popisom najznačajnijih vinskih događanja u Hrvatskoj.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi