Prvi čovek Tikveša odlikovan Legijom časti

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Prvi čovek Tikveša odlikovan Legijom časti

Osnivač grupe „M6” i predsednik Upravnog odbora vinarije Tikveš, Svetozar Janevski, odlikovan je najvišim francuskim ordenom „Vitez Legije časti” koji mu je u ime predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona uručio ambasador Francuske Republike u Skoplju Siril Baumgartner (Cyrille Baumgartner).

Zahvaljući na ukazanoj časti Svetozar Janevski je istakao da najviše zasluga za dobijanje ovog ordena imaju njegovi saradnici, partneri i prijatelji, zaposleni u njegovim kompanijama, a najviše članovi njegove porodice, kao i da je ovaj orden mogući putokaz i motiv mnogim ljudima širom regiona, a naročito mladima da razmišljaju i rade na realizaciji ideja i projekata koji će stvoriti još čvršće veze između zemalja. Međusobno poštovanje, prijateljstvo i saradnja doneće još veći prosperitet i blagostanje među građanima.

- Vino spaja i povezuje zemlje, ekonomije, kulture. Budućnost pre svega zavisi od nas, od načina na koji donosimo svoje odluke i realizujemo ih u sadašnjosti, razmišljajući o tome kakvu će korist doneti budućim generacijama - rekao je u završnom obraćanju Janevski.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi