Vinski piknik u Vinarium vinogradu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vinski piknik u Vinarium vinogradu

Tokom Miholjskog leta organizovan je prvi Vinski piknik u Vinarium vinogradu, a sada je na redu treći i verovatno poslednji u ovoj godini, zakazan za nedelju 30. oktobar.

Sličan trend uživanja započet je još prošle godine, ali je ove jeseni taj format dobio pravu dimenziju. Programi osmišljeni u banoštorskoj vinariji kraj Dunava nose sveobuhvatan naziv Doživljaj podneblja što je zapravo koncept u okviru kog mlada Vinarium ekipa organizuje vinske događaje.

1

- Ideja nam je da gosti dobiju zaokružen koncept vinskog turizma, počev od vinograda, preko podruma, do trpeze. Goste vodimo kroz vinogorje vagon-prikolicom namenski kreiranom za prevoz ljudi i uživanje u prirodi – kaže menadžer vinskog turizma Mladen Tomašević čije akcije možete pratiti na Instagramu Vinski putnik.

Fokus okupljanja kome su se pridružili i lokalni proizvođači sira je svakako na prelepim vinogradarskim položajima. Već je premijerni događaj okupio oko 60 posetilaca u epicentru vinograda koji se obrađuju na organski način tik uz Nacionalni park Fruška gora dok se pogled pruža ka obali Dunava i pitoresknoj slici vinskog sela Banoštor koja podseća na motive impresionista.

Vinarijum 03

- Nastojimo da gostima ponudimo programski sadržaj koji bi u svakog sledećoj prilici oplemenili nečim novim i unapredili. Tu pre svega mislimo na ono osnovno, vino i ukusnu hranu, ali i ostavimo im prostor da i sami kreiraju određene aktivnosti i sadržaje – objašnjava Mladen koji osmišljava i sprovodi organizaciju Vinskog piknika i drugih programa uz uverenje da će ovi susreti postati jedna od standardnih formi sa ciljem da se u potpunosti doživi banoštorsko vinsko podnedblje.

Široka paleta Vinarium vina, prelepe boje jeseni, šareni ćilimi i nasmejana lica gostiju, dosta toga je ulepšalo mesec oktobar što se očekuje i od poslednje nedelje u mesecu.

Svi su dobrodošli, a kako bi se upoznali sa aktuelnim dešavanjima jednostavno zapratite Instagram stranicu Vinarium_Banostor.  |

Foto: Mladen Kovačević
nazad na vrh

Srodni tekstovi