Decanterova Tikveš platina na Regionali

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Decanterova Tikveš platina na Regionali

Napravljeno za tržište Velike Britanije, vino Merak 2021, kupaža vranca, merloa i plavca malog na čijoj etiketi stoji i potpis Tikvešovog enologa Marka Stojakovića, osvojila je ove godine na Decanteru u Londonu 97 poena i platinastu medalju.

Tom prilikom žiri je vino opisao kao sočno i voćno sa suptilnom harmonijom drveta i ugodnih rustičnih tanina, te odlično usklađene cene i kvaliteta, a vino će prvi put u Beogradu moći da se proba na predstojećoj Regionali 5. novembra u Hotelu Metropol Palace, najznačajnijoj vinskoj manifestaciji koja okuplja vina od autohtonih sorti regiona.

Marko Stojaković 11
Potpis za Decanterovu platinu, Marko Stojaković

Biće to samo jedno od iznenađenja na štandu Tikveša gde će se pod sloganom „Beograd je svet“ pored platinastog Meraka 2021, napravljenog specijalno za onlajn distribuciju Naked Wines iz Velike Britanije, predstaviti još pet vina specijalno napravljenih za tržišta Velike Britanije i SAD, a u čijem sastavu su dominantne lokalne autohtone sorte.

U pitanju su Belo 2021, kupaža smederevke, rajnskog rizlinga uz dve francuske sorte iz doline Rone, rusana i marsana, napravljeno za Indigo Wines-Eric Solomon Selection u SAD i još četiri vina, a to su Cyril 2021 u čiji sastav ulaze smederevka, rkacitel, šardone i tamjanika, Smederevka 2021, Kratošija 2021 i Metodius 2021 kao spoj vranca i merloa, specijalno rađena za Hallgarten Wines iz Velike Britanije.

Portfolio za GB 1
Autohtone sorte za svet, Tikvešova vina napravljena specijalno za tržište Velike Britanije

Naravno, Tikveš će znatiželjnoj beogradskoj publici ponuditi na Regionali i svoje dobro znane svetske autohtone adute Bela voda i Barovo, te vrance i tamjanike iz nove popularne linije Luda Mara.

Ulaznice za Regionalu 2022, u čiju cenu je uključena degustacija svih vina i profesionalna vinska čaša, mogu se kupiti u pretprodaji preko Tickets.rs.

Foto: Ivana Čutura, PR Tikveš 
nazad na vrh

Srodni tekstovi