Dan prokupca 2022

  • Objavljeno u Info
Foto: Ivana Čutura Foto: Ivana Čutura

Pažnja domaće vinske javnosti biće 14. oktobra usmerena ka najpopularnijoj crvenoj srpskoj autohtonoj sorti kad se pod sloganom Prokupac Superstar širom zemlje bude proslavljao Međunarodni dan prokupca.

Već od 9. oktobra krenuo je Karavan prokupca od Aleksandrovca, preko Prokuplja, Kragujevca, do Zvečana gde se po prvi put i zadržava upravo 14. oktobra, dana kada se u Beogradu kao centralnom mestu odigrava glavna manifestacija.

Tradicionalni Salon prokupca održaće se na splavu Move Belgrade na Ušću od 16 do 21 čas, gde se ulaznice po ceni od 1.000 dinara mogu kupiti na licu mesta.

Na Salonu će se predstaviti najveći broj srpskih vinara koji prave vina od prokupca, a na istoj lokaciji će se održati i veliki masterklas Prokupac Superstar na ojem će dvanaest karakterističnih vina od ove sorte predstaviti njihovi autori lično.

Broj mesta za ovo dešavanje je ograničen, ulaznica staje takođe 1.000 dinara, a rezervacije se mogu obaviti putem elektronske pošte na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pored neograničene degustacija vina, posetioci će imati priliku da kupe majice sa vizualima Dana prokupca, kao i naročito brendirane vinske čaše Prokupac Riedel Performance koje daju daleko jasniju sliku atromatike vinima od ove sorte.

Nedelja prokupca dodatno će po sedmi put biti proslavljena u restoranima i vinotekama širom Srbije nizom promocija, degustacija i specijalnih ponuda.   |

nazad na vrh