Dobra berba je rezultat planiranja

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Dobra berba je rezultat planiranja

Odlična berba u Tikvešu obećava vrhunska vina iz ove godine. Kompanija Tikveš je još od proleća počela da dogovara uslove za otkup kao i standarde za odgajanje grožđa koje treba da prate vinogradari da bi se dobio vrhunski kvalitet.

Završetkom berbe i otkupa vinskog grožđa obezbeđena je sirovina visokog kvaliteta u skladu sa  strategijom i opredeljenjem kompanije da stimuliše i nagrađuje proizvodnju visokokvalitetnog grožđa, neophodnog za vrhunska vina.

Berba 2022

- Ono što nas ove godine čini posebno zadovoljnim jeste kvalitet otkupljenog grožđa od koga ćemo uskoro moći da probamo novo vino – saopštavaju nadležni u Tikvešu. – Potpisano je oko 2.800 partnerskih ugovora, obezbedili smo preparate i sredstva za zaštitu, stručne savete, edukaciju za lozare na koji način treba da postupe u procesu gajenja i zaštite vinograda. Urađene su laboratorijske i organoleptičke analize, kako bi se uverili da je grožđe gajeno prema svetskim standardima i kriterijumima kvaliteta.

Sve ovo doprinelo je da Tikveš otkupi grožđe željenog kvaliteta kao preduslov i garanciju za nastanak premijum vina iz ovogodišnje berbe dok će u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u međunarodnu promociju i bolje pozicioniranje vina na inostranom tržištu.  |

Foto: Vinarija Tikveš
nazad na vrh

Srodni tekstovi