BLAŽ, arome i ukusi Hercegovine

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
BLAŽ, arome i ukusi Hercegovine

Enološki performans Blaž 2022 koji će se 8. septembra 2022. godine s početkom u 18 časova održati u Sportskom centru Međugorje, kulminacija je napora vinara, razvoja vinske scene Hercegovine i daljeg ustoličenja blatine i žilavke kao vodećih hercegovačkih autohtonih sorti u regionu i šire.

Šesto po redu izdanje ekskluzivne manifestacije BLAŽ predstaviće tridesetak proizvođača vina ali i Hercegovinu kroz njen vinski put kao vinsku regiju u najboljem izdanju. Uz degustaciju vrhunskih vina od kojih mnoga na sebi nose najvažnija svetska odličja, gosti će uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi te zabavnom programu za koji su zaduženi klapa Sebenico i Marko Pecotić Peco.

Promovišući kulturu pijenja vina udruženje Blaž Enology edukovalo je tokom proteklih godina oko 300 somelijera pa je i ove godine u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru održan kurs prvog stepena somelijerstva sa pedesetak polaznika, a u sklopu ovogodišnje manifestacije BLAŽ poznati somelijer Siniša Lasan održaće radionicu o blatini i žilavki u Smokva Wine Clubu u Ljubuškom.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi