Portugalska vina na 24 Kitchen Pikniku u Bašti

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Portugalska vina na 24 Kitchen Pikniku u Bašti

Dvodnevna manifestacija 24 Kitchen Piknik u Bašti, koja se održava 3. i 4. septembra u bajkovitom ambijentu Botaničke bašte Jevremovac u Beogradu, biće izuzetna prilika da se probaju neka od najboljih protugalskih vina.

Naime, budući da će jedna od zvezda muzičkog programa ove manifestacije biti svetski poznata fado pevačica Tamara Jokić, organizator je to iskoristio da posetiocima Piknika predstavi i portugalsku kuhinju i portugalska vina.

- Među brojnim etiketama portugalskih vina koja ćemo doneti biće i nekoliko srpskih premijera. Pažnju privlači elegantno crveno vino Lua Cheia iz čuvene regije Douro, a tu će biti i jedno od najboljih belih vina Quinta do Regueiro Reserva iz regije Vinho Verde koje se dobija od lokalne sorte Alvarinho – kaže Željko Tintor, dugogodišnji uvoznik portugalskih vina u Srbiji i vlasnik vinoteke Vinomond.

Tamara Jokic u Bitefartcafeu cover Oblakoder foto Jana Mitrovic
Fado zvezda na 24 Kitchen Piknik u Bašti, Tamara Jokić    Foto: Jana Mitrović

Inače, portugalska vina se odavno nalaze među najcenjenijim u svetu, a na 24 Kitchen Piknik u Bašti konačno će u Beogradu moći da se spoje uz pojedine portugalske specijalitete i fado muziku.

Recimo i toda će posetioci tokom oba dana imati prilike da probaju i brojna jela pripremljena po receptima poznatih svetskih kuvara kao što su Džejmi Oliver, Rudolf van Vin i Gordon Remzi, a zakazane su i radionice poznatog majstora kulinarstva i osnivača škole kuvanja Il Primo Slobodana Radete.

Ljetno Kino
Vrhunska zabava u najlepšoj bašti Beograda, Ljetno kino

Što se muzičkog dela programa tiče, pored Tamare Jokić nastupiće i Ljetno Kino iz Zagreba koje predvodi Mladen Juričić, nekadašnji gitarista Azre i grupe Film, jedan od najbližih saradnika Vlade Divljana tokom poslednjihgodina njegovog stvaralaštva, zatim The Quarantinos iz Zrenjanina koji sviraju muziku iz filmova Kventina Tarantina, pevačica Jelena Petošević, Drvo Truo...

Ulaznice u pretprodaji mogu da se nabave putem sajta Tickets.rs ili na njihovim prodajnim mestima.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi