Vinski park iz zlatnog doba

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vinski park iz zlatnog doba

Vinski park Sremska Mitrovica, jedno od najpopularnijih vinskih dešavanja u Srbiji, održava se i istovremeno slavi mali, peti jubilej, u subotu 27. avgusta u Gradskom parku u Sremskoj Mitrovici.

 Još uvek mlada tradicionalna manifestacija koja se po broju izlagača i posetilaca izdvaja u sam vrh ponude vinske kulture predstaviće na otvorenom više od 120 vinarija iz Srbije i regiona uz slavljeničko obećanje da će to biti pravi spektakl za nekoliko hiljada posetilaca. Na manifestaciji koja je prema rečima vinara „najveseliji i najbolje organizovan događaj u zemlji“ poseban začin dodaće vina Gruzije koja je ove godine specijalni domaćin.

Biće to prilika da se probaju vina i hrana iz vinske kolevke sveta, njene najstarije regije a sam gastro deo sadrži  30 proizvođača delikatesa koji se slažu uz vina.

Početak manifestacije koja traje do ponoći zakazan je za 18 časova, a degustacija preko 1.000 etiketa vina je besplatna uz kupovinu čaše.

Ono što dodatno čini specijalnim manifestaciju Vinski park koja se održava u zlatno doba srpskog vinarstva kada nove vinarije niču na sve strane je besplatno učešće za izlagače, a u organizaciji učestvuju Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretrijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grad Sremska Mitrovica.

Više informacija i multimedija na: https://www.facebook.com/VinskiPark  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi