Festival Vrnjačka Banja 2022

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Festival Vrnjačka Banja 2022

Drugi dvodnevni Vrnjački festival vina održaće se 12. i 13. avgusta u terminima od 18 do 24 časa u parku kod Muzičkog Paviljona u Vrnjačkoj Banji.

Očekuje se veliki broj izlagača ali i publike iz čitavog regionana na manifestaciji koja interesovanjem, ambijentom i atmosferom pretenduje da postane jedna od vodećih u centralnom delu Srbije.

Najavljeno je 35 vinarija od čega pet regionalnih i još 30 za koje organizator smatra da su među najznačajnijim iz Srbije, potom pet proizvođača rakija, isto toliko štandova sa delikatesima, a za lakšu orjentaciju tu je i veliki štand TO Vrnjačka Banja.

Veliki broj kvalitetnih vinarija koje već posluju ili su u nastajanju u krugu cirka 100 kilometara oko Vrnjačke Banje garancija su daljeg uzleta ovog festivala na otvorenom koji će i ove godine, osim odličnim izborom vina biti obogaćen dodatnim sadržajima širenja vinske kulture.

Spoj vinske i banjske kulture uz zvuke urbanih bendova, klasičnih kvarteta i drugih zabavnih sadžaja ispuniće i tri specijalne radionice.

Prvog dana, 12. avgusta od 14 časova u Pegaz Holiday resortu besplatnu radionicu Penušava vina i šampanjci održaće somelijer Mihajlo Kostić objašnjavajući razlike između penušavih vina i šampanjaca uključujući bitne karakteristike kao što su sortiment i podneblje a na primeru pet nat vina, prosecco varijanti i penušavaca, od crnogorskog Val Plantaže, Fresco Bianco Kovačević, do francuskih šampanjaca.

Zaboravljene srpske autohtone sorte naslov je besplatne radionice koju drži predsednik SERSA Dejan Živkoski 13. avgusta od 12:30 časova na istom mestu. Idealna prilika da se probaju vina od sorti jagoda, bagrina, grašac, kadarka, crna tamjanika, ali i Bukovski cuvee.

O umetnosti uživanja u cigarama i penušavcima govoriće vodeći stručnjak u toj oblasti somelijer Zdravko Brkić. Radionica Cigare i penušava vina u miksologiji održava se u restoranu Savka 13. avgusta u 15 časova gde će biti predstavljena cigara prvog srpskog cigar brenda Despot koja će biti uparena sa četiri različita koktela. Za priliku da probate ove kombinacije potrebno je uplatiti kotizaciju od 1.250 RSD.

Prijave su putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi