Šardone dva zlata vredan

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Šardone dva zlata vredan

Na poslednjem izdanju balkanskog šampionata BIWC održanom u Grčkoj jednu od 11 dvostrukih zlatnih medalja za Srbiju osvojilo je vino Chaardonnay 2020 vinarije IN (Ilić – Nijemčević).

Isto vino samo iz prethodne berbe apostrofirali smo i preporučili kada je malo ko verovao u veliki potencijal ove internacionalne sorte na zapadu Fruške gore tik uz granicu sa Hrvatskom.

- Bili smo zbilja ponosni kada smo saznali da je naše vino Chardonnay 2020 osvojilo dvostruko zlato na balkanskom nadmetanju – kaže Gordana Nijemčević iz IN  vinarije. – Radili smo mnogo na podizanju kvaliteta i rad se prema svemu sudeći isplatio. Pogotovo u tržišnoj utakmici gde imamo sve više pokazatelja kako ljubitelji vina primećuju upravo naš šardone. Ovih dana rezerve su lagano na izmaku i spremamo se da ponudimo i berbu 2021 koja je i kvalitativno dokaz neprestanog napretka i prosto je šteta što ranije nismo krenuli da ga promovišemo kako zaslužuje. Tek sa ovim priznanjem stičemo samopouzdanje da vinu koje je iskočilo ispred ostalih naših vina stavimo i primerenu cenu koju zaslužuje.

sardone in

Chardonnay IN je idealan kao letnje vino zbog velike svežine koju nosi ali sočan, pitak i kvalitetan preporučuje se kao celogodišnje vino za sve prilike. Može se uparivati sa hranom ili piti sam kao meditativno vino. Jednom rečju to je sortni primer šardonea na ponos ne samo Fruške gore već kompletnog vinarstva Srbije.  |

> Vino Chardonnay IN možete kupiti u online prodavnici vino.rs
Foto: S. Vidović/Vinarija IN
nazad na vrh

Srodni tekstovi