Kreće novi grašac iz Malče

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Kreće novi grašac iz Malče

U akciju popularizacije imena grašac umesto dosadašnjeg italijanski rizling krenula je i vinarija Podrum Malča odlukom da za vina od ove sorte iz berbe 2020 i 2021 uvede potpuno nov izgled boce i etiketu sa imenom Anonymous Grašac.

Za one koji vole elegantnija herbalna vina na mirisu i ukusu, na tržištu je i dalje prisutan Anonymous Italijanski rizling 2019 kao neobično upadljivo i dopadljivo vino primetnih kiselina koje nakon nekog vremena u čaši zagrevanjem postaje sve slasnije i pitkije.

Malca italijanski rizling anonimus 02

Berbe 2020 i 2021 stižu na tržištu u specijalnim duguljastim riesling bocama i sa novom Anonymous Grašac etiketom. Reč je o vinu koje je zadržalo sve sortne, herbalne i voćne osobine iz grožđa koje uspeva na oko 500 metara nadmorske visine u organskom okruženju ali je još sočnije sa bogatim zrelim kisleinama. Sa 12% alkohola idealno za vrele letnje dane i uz veliki broj tradicionalnih jela, masnih žutih sireva, pa i poslastice poput lenje pite sa jabukama i orasima ili urmašice. Kao i prethodne berbe i ove dve će sazrevanjem u boci dobiti dodatnu vrednost.

Za one koji traže nešto posebno podsećamo da Podrum Malča već dugi niz godina radi grašac pod imenom Carica Jelena koji najmanje godinu dana sazreva na kljuku i finom talogu u velikim amforama od 2.000 litara.  |

Foto: Slobodan Vidović
nazad na vrh

Srodni tekstovi