Decanterova platina za Santa Lucia Malvazija 2017 Kozlović

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Decanterova platina za Santa Lucia Malvazija 2017 Kozlović

Nakon što je Santa Lucia Malvazija 2018 iz vinarije Kozlović pre nepunih mesec dana osvojila između 273 uzorka iz 10 zemalja titulu najbolje malvazije na festivalu Vinistra, stiglo je sa Decantera još jedno značajno priznanje, platinasta medalja za Santa Lucia Malvaziju iz berbe 2017! 

Uz platinu sa Decanetra osvojenu 2020. godine za vino Selekcija 2017, ovo je već drugo najveće priznanje za vinariju Kozlović uposlednje dve godine na ovom najcenjenijem svetskom takmičenju.

KOZLOVIC 0063
Veliki dorpinos uspehu malvazije u svetu, Đanfranko Kozlović

- To je svakako znak da smo na dobrom putu, a moje je mišljenje da ova priznanja zapravo odaju priznanje teroaru - kaže vlasnik vinarije Đanfranko (Gianfranco) Kozlović. Priznanja koja malvazija istarska dobija već godinama pomažu nama vinarima da učvrstimo poverenje u sortu te da uskladimo stilski izraz malvazije. Ako zajedno uspemo da pozicioniramo to vino u svetski prepoznatljiv i višekratno međunarodno priznat proizvod onda možemo ravnopravno stati uz bok velikim belim vinima i regijama poznatih po takvim vinima.

Santa Lucia Malvazija 2017 dolazi iz istoimenog vinograda u kojem najstarije loze datiraju iz 1962. godine. Malvazije s ovog položaja od davnina su imale visoku reputaciju tako da se danas smatraju svoejvrsnim istarskim grand cru vinogradima. Nasadi su oblikovani u terase i obrađuju se u ekološkom režimu. Spoj nadmorske visine i blizine mora (svega osam kilometara) čini poziciju izloženom stalnom strujanju vetrova.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi