Počinje Wine Garden 2022

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Počinje Wine Garden 2022

Najpopularnija vinska manifestacija poslednjih godina Wine Garden u Botaničkoj bašti Beograd, koju je prošle godine posetilo 7.000 ljudi, održaće se narednog vikenda 11. i 12. juna od 14 do 21 časova.

U najlepšoj zelenoj oazi u centru gradu u atmosferi pravog piknika, gde će muzičko-plesni program biti raspoređen na čak pet mesta, biće predstavljeno stotinak vinarija iz Srbije, regiona i sveta, uz brojne izlagače sireva, suhomesnatih proizvoda, slatkih zalogaja i još mnogo toga. Ovaj jedinstveni vinski spektakl postao je najveća vinska manifestacija u regionu za koju se iz godine u godinu redovno traži karta više ispred ulaza, a to će po svoj prilici biti i ovaj put.

Wine Garden (149)

Posebnu pažnju na ovogodišnjem Wine Gardenu privlače proizvođači organskih vina iz Srbije i regiona, koji su ovaj put dobili zaseban deo, a tu su i malo poznata vina iz Moldavije, jedne od istorijskih kolevki vinarstva u Evropi, zatim Portugala, Italije, Austrije, Francuske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Severne Makedonije, manastirska vina, voćna vina, penušavci, desertna vina...

Wine Garden 2021 (83)

- Veliko interesovanje publike i vinarija omogućilo nam je da ove godine prvi put manifestaciju raširimo po celoj Bašti i na taj način omogućimo posetiocima dva nezaboravna dana u ovom bajkovitom prostoru – kažu iz Udruženja Vinski maraton koje organizuje Wine Garden.

Preostale ulaznice po ceni od 1.200 rsd, u koje je uključena i čaša na ulazu, možete potražiti na Tickets.rs ili na blagajni Botaničke bašte.   |

Zona Tikveš

Anterfile 1

 

Poznata makedonska vinarija Tikveš spremila je poseban program gde će u izdvojenoj zoni ekskluzivno predstaviti svoja najbolja vina iz linija Barovo, Bela Voda, Domaine Lepovo i Chateau de Gourdon, a biće tu i novih vina u veoma malim serijama koja će u Srbiji moći da se probaju samo na Wine Gardenu 2022!

Slatke premijere Braće Rajković

anterfile 2

 

Jedna od najeminentnijih srpskih vinarija Braća Rajković iz Župe predstaviće na Wine Gardenu dva nova izuzetna desertna vina od tamjanike i crne tamjanike, pravi slatkiš za vinoljupce!

Muzički piknik

Anterfile 3

 

Tokom Wine Gardena u Botaničkoj bašti biće ustanovljeno više piknik-zona gde će posetioci moći uz vino da uživaju u koncertima džeza, evergrin standarda, klasičnoj muzici, kubanskim i etno ritmovima, popularnim pesmama, te atraktivnim plesačima iz škole plesa Swing’n’Roll.

Foto: Ivana Čutura
nazad na vrh

Srodni tekstovi