Bašta Vukoje u centru Beograda

  • Objavljeno u Vesti
Bašta Vukoje u centru Beograda

Ovog vikenda svečano je otvorena bašta Vinske galerije Vukoje na Dorćolu u ulici Strahinjića Bana 27, najpoznatijoj ugostiteljsko-turističkoj destinaciji novih generacija u Beogradu.

Uz čuvena vrhunska vina poznate vinarije iz Trebinja i zalogaje sa mirisom hercegovačke pršute, sira i Mediterana, premijera letnje sezone privukla je veliki broj zvanica. Uz zvuke DJ-a i saksofona kao da niko nije hteo da propusti dugo očekivani događaj.

Vinska galerija Beograd (44)

A uživalo se pre svega u mladoj, svežoj, hladnoj i ekstremno mineralnoj Žilavci 2021 za koju se može slobodno reći da je jedna od najboljih u poslednjih deset godina iz Podruma Vukoje 1982, čija vina od ove sorte, a posebno Carsko vino, predstavljaju sam vrh regionalne ponude belih vina.

Vinska galerija Beograd (54)

- Ovo je značajan dan za našu vinariju jer će ljubitelji vina u Beogradu konačno imati prilike da probaju sva naša vina u vrhunski uređenom ambijentu – kaže vlasnik vinarije Radovan Vukoje koji je domaćinski dočekivao goste.

I dok su neprestano promicale daske pretrpane ukusnim zalogajima koje su neki obilno zalivali prosekom, kompleksni Vukoje Burgundac Rose od pino noara doneo je elegantne vinske note u sumrak najavljujući karakterni Syrah sa ljubičastom etiketom.

Vinska galerija Beograd (116)

Bašta na ulazu u luksuznu vinoteku sa degustacionom dvoranom u suterenu, koja je takođe otvorena ove godine, ima ukupno 24 mesta. Preko čitavog dana je u hladovini, a tu je i pokretni krov u slučaju iznenadnih letnjih pljuskova. Sve u svemu savršeno mesto za opuštanje, predah od gradske vreve i krojenje planova za letovanje ili prepričavanje događaja sa putovanja. Naravno uz vrhunska vina Vukoje ali i odabranu paletu vrhunskih proizvođača vina iz Srbije i sveta.   |

Foto: Ivana Čutura
nazad na vrh