Župa 2022 prvomajski festival vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Župa 2022 prvomajski festival vina

U Aleksandrovcu će se 1. maja u Župskom dvoru održati prvi Međunarodni Festival vinaŽupa 2022. Svečano otvaranje festivala je u 12 časova, učešće vinara i ulaz su besplatni, Riedel čaša se iznajmljuje po ceni od 400 dinara, a završetak izložbe je u 18 časova.

Predviđena su i dva predanja, od 14 časova će na temu Fitoplazma Srbije – juče, danas, sutra govoriti predavač prof. dr Bojan Duduk, dok je za 15.30 predviđeno upoznavanje sa širim potencijalima srpske vinske priče kroz predavanje Plan prezentacije vinarija po vinogradarskim rejonima sa aspekta vinskog turizma.

- Ovaj festival je zapravo prvi sajam vina – kaže Vladimir Rašković, direktora TO Aleksandrovac -  Punih devet godina smo u Aleksandrovcu organizovali Međunarodni sajam vina, ali sajam zahteva da bude višednevni, veći kapacitet, više radionica, ocenjivački karakter. Razrađujemo ideje da festival ubuduće traje dva ili tri dana, da izložba vina bude jedan dan, da ponudimo još bogatiji propratni program od ovog, da drugog dana budu otvoreni svi župski podrumi uz posebno niže cene župskih vina u restoranima i slično.   | 

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

O nama