Uspeh na dva plana

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Uspeh na dva plana

Ovih dana je Dejan Deža Živkoski, predsednik Udruženja somelijera Srbije SERSA od 2014. godine gotovo istovremeno ostvario uspeh na dva bitna plana.

Prvo je napisao knjigu Wine Школа koja se bazira na osnovu obuka – kursa za ljubitelje i poštovaoce vina, da bi zatim u toku kampanje promovisanja izdanja, čiji je osnovni i krajnji cilj podizanje vinske kulture, bio po drugi put reizabran za predsednika krovnog udruženja somelijera Srbije u svom trećem mandatu.

- U pitanju je jednostavno i nadasve pitko štivo, barem ja to tako doživljavam – skromno i u najkraćem opisuje Živkoski svoje autorsko delo Wine Школа u koje su ugrađene decenije iskustva u radu sa polaznicima kurseva ali i ugostiteljstva, te vinske scene uopšte.

Inače, u jedan od brojnih uspeha koje je udruženje SERSA postiglo sa Živkoskim na čelu ubraja se i izbor Srbije za domaćina Takmičenja somelijera Evrope i Afrike 2024. godine dok je ovaj somelijer i međunarodni vinski sudija određen za rukovodioca podrške međunarodnim takmičenjima somelijera (Head of Logistics for Sommelier Contest Committee).  | 

nazad na vrh

Srodni tekstovi