Kozlović malvazija najbolja na svetu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Kozlović malvazija najbolja na svetu

Na 13. ocenjivanju Svet malavzije u hotelu Parentium Plava laguna u Poreču vino Santa Lucia 2018 Kozlović proglašeno je za najbolju u kategoriji odležanih malvazija i kao najbolje ocenjeno između 273 etiketa iz deset država ponelo je naziv Best in the Show.

Vino dolazi iz vinograda Santa Lucia posađenog 1962. godine i za razliku od prethodnih bebri ove etikete odležavalo je godinu dana u buretu.

- U prvih dvadesetak godina učili smo sve što se moglo o raznim tehnikama vinifikacije, a sada je na red došlo učenje o važnosti teroara. Moći ćemo reći da smo uspeli tada kada neke naše položaje afirmišemo tako da ih potrošači mogu prepoznati u čaši - kaže vlasnik vinarije Đanfranko (Gianfranco) Kozlović.

Inače, vina koja supristigla iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Španije, Nemačke, SAD, Portugala, Crne Gore i Srbije ocenjivao je žiri od 70 sudija iz 15 zemalja.

Recimo još i to da će se popularna manifestacija Vinistra, kojoj je prethodilo ovo ocenjivanje, održati ove godine u Poreču od 6. do 8. maja, te da je beogradska publika nedavno imala prilike na Grand Tastingu da proba čak četiri različite berbe malvazije Santa Lucia Kozlović.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi