Konferencija o vinskom turizmu i marketingu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Konferencija o vinskom turizmu i marketingu

Na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu International najavljen je VinMarKon – konferencija o vinskom marketingu koja će se održati u Zagrebu 3. marta 2022. godine.

Irena Lučić, direktorka firme diWine i organizator konferencije istakla je podatak da je za konferenciju prijavljeno 70 učesnika, od kojih većinu čine vinari i vinski profesionalci.

- Ta brojka nas veseli jer pokazuje da su nove generacije vinara svesne važnosti marketinga u sve konkurentnijem tržišnom okruženju. Tema ovogodišnje konferencije biće vinski turizam i pokušaćemo da ustanovimo da li i u kojoj meri turisti dolaze u Hrvatsku upravo zbog vina - izjavila je Irena Lučić.

Važnost ovog događaja prepoznale su i turističke zajednice širom Hrvatske koje su sufinansirale dolazak predstavnika vinarija. Među nijma je i Turistička zajednica Kvarnera koja će u sklopu konferencije predstaviti kvarnerska vina pod brendom Kvarner Wines. Tim povodom prisutnima se obratio i vinar Ivica Dobrinčić, predsednik udruženja Vina Kvarnera, koji je uz najavu prezentacije vina ispričao i priču o revitalizaciji autohtonih sorti Kvarnera, za koje je i sam vrlo zaslužan.

Informacije o konferenciji mogu se potražiti na www.diwine.com.hr kao i na Facebooku i Instagramu (diWine_project).  |

Foto: Marko Čolić
nazad na vrh

Srodni tekstovi