WineOS poziva ljubitelje vina

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Uzbudljive radionice među kojima i vertikalu vina Rodoslov Aleksandrović najavio organizator i voditelj istih Željko Garmaz Uzbudljive radionice među kojima i vertikalu vina Rodoslov Aleksandrović najavio organizator i voditelj istih Željko Garmaz

Međunarodni sajam vina, delikatesa i ugodnog življenja WineOS održaće se 28. i 29. januara u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Više od stotinu izlagača, vinske radionice i tradicionalni kulinarski show na kojem će specijalitete pripremati četiri vrhunska lokalna kuvara, pozornica su tradicionalne i nadaleko omiljene eno-gastronomske manifestacije kontinentalne vinske Hrvatske Osijek Wine Fest. Predsednik udruženja Dekanter i jedan od organizatora sajma Boris Ocić napominje da čitava fešta zapravo počinje dan ranije 27. januara kada će se u restoranu Waldinger održati gala večera na kojoj će kuvati poznati šef Goran Kočiš.

boris Ocic wineos
Nakon pomeranja termina za kraj januara, WineOS u punom sjaju najavio organizator Boris Ocić

- Ono što posebno privlači publiku su vinske radionice - poručuje voditelj programa radionica Željko Garmaz - I pre nego što smo službeno objavili program javljali su se zainteresovani te su sva mesta brzo popunjena, a sretnici će imati priliku kušati brojne ekskluzive koje će predstavljati poznati vinari iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Srbije i BiH.

U centru pažnje ljubitelja vina će kao i ranije biti sorta graševina uključenjem udruženja Graševina Croatica kao najveće i najvažnije organizacije proizvođača vina na istoku Hrvatske.

Sajam se oba dana održava od 15 do 21 čas, ulaznice se prodaju isključivo na ulazu u dvoranu po ceni od 100 kuna za jedan festivalski dan a tu se može unajmiti i prigodna vinska čaša. Inače, u dvoranu se ulazi samo uz važeće COVID – potvrde ili negativni test a oni koji potvrdu nemaju a žele posjetiti WineOS, mogu obaviti testiranje u zdravstvenoj ordinaciji doktora Špiranovića, u ulici Stjepana Radića 54, po povlašćenoj ceni od 50 kuna. Ordinacija prvog dana radi od 8 do 15 časova, a drugog od 8 do 12.  |

Foto Denis Despot
nazad na vrh

Srodni tekstovi