Prizanje novinaru Vino.rs

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Prizanje novinaru Vino.rs

U godišnjem izboru magazina Vino i fino naziv najboljeg vinskog novinara u 2021. godini pripao je novinaru i uredniku Vino.rs Nenadu Basariću.

Jedan od osnivača Vino.rs od pre 13 godina, Basarić je stekao ugled i poštovanje među vinarima i vinskom publikom neposrednim i iskrenim pristupom vinu, te originalnim stilom pisanja.

- Biti barem jedne godine najbolji vinski novinar u Srbiji, koja neprekidno vinski raste, daje mi za pravo da verujem kako sam svojim tekstovima barem malo doprineo tom rastu  - prokomentarisao je Basarić priznanje koje mu je na svečanosti u beogradskom hotelu Crown Plazza uručio Igor Luković, glavni i odgovorni urednik Vino i fino.

Vino & Fino 10 godina (2)

Uz mnoštvo dobrih vibracija, živog razgovora i osmeha, veliki broj zvanica okupio se u dobroj atmosferi da proslavi 10 godina postojanja magazina i sazna koga su u redakciji posebno istakli ove godine.

Uz nagradu za najboljeg vinskog novinara, izdvojeni su još Cuvee No1 2019 Vinarije Zvonko Bogdan kao najbolje crveno vino, Omnibus Lector 2019 Erdevik kao najbolje belo, Sofia Rose 2020 Braća Rajković u kategoriji rozea, Dina 2019 Vinum među penušavim i Semillon 2018 Eden među slatkim vinima.

Vino & Fino 10 godina (50)

Za vinariju godine izabrana je mlada šumadijska vinarija Matijašević, a novoustanovljena Gagina povelja, koja se dodeljuje za posvečenost i aktivni rad na promociji lokalnih sorti, pripala je vinariji Vinum iz Sremskih Karlovaca.

Budući da se sve to dešavalo na kraju prve decenije postojanja magazina, u redakciji su izabrali i tri najpoznatije srpske vinarije Aleksandrović, Kovačević i Radovanović za vinarije decenije, dok je naziv Vino decenije poneo negotinski kaberne Kremen Kamen 2017 Matalj.

Vino & Fino 10 godina (68)

Takođe, posebna zahvalnica uručena je vinarijama Tikveš i Plantaže koje su svesrdno pomogle da Vino i fino uspešno proslavi deset godina postojanja.

Konačno, uz nagarde za vina, dodeljene su i one za ugostitelje. Kultni beogradski restoran Franš poneo je naziv Restoran decenije, dok je Kano iz Kragujevca proglašen za restoran godine.  |

 

Foto: Ivana Čutura
nazad na vrh

Srodni tekstovi