Sagmeister završava uspešnu godinu na Regionali

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Sagmeister završava uspešnu godinu na Regionali

Organska vinarija Sagmeister iz Kanjiže, uprkos raznim restrikcijama vezanim za kovid pandemiju koje su ozbiljno uzdrmale poslovanja brojnih vinarija u svetu, pa i u Srbiji, ostvarila je u proteklih godinu dana rekordan izvoz.

- Praktično sva naša vina su prodata ili rezervisana - kaže vlasnik vinarije Erne Sagmajster. - U Italiju je nedavno otišlo čak 11 različitih etiketa iz berbi 2016. i 2017. godine i vina se već nalaze na vinskim listama pojedinih tamošnjih restorana. Proletos je trebalo da imamo nekoliko promocija u Bergamu i okolnim mestima, dogovorena je i neka vrsta srpsko-mađarske večere s našim vinima u jednom restoranu s Mišlenovom zvezdicom kod Parme kao gastronomski događaj predviđen da traje nedelju dana, ali smo sve morali da pomerimo za sledeću godinu zbog kovid zabrana i ograničenja. Upravo sada kreće drugi izvoz u Berlin, u restoran sa dve Mišlenove zvezdice gde se na vinskoj listi nalaze tri naša vina, od kojih Kadarka Kew 2017 košta ravno 100 evra!

Sagmeister 2021 38

Novost je i prvi izvoz u SAD, ukupno četiri etikete, a tu je i sada već kontinuirani izvoz u Mađarsku gde vina Sagmeister godinama imaju izuzetan ugled.

Za ljubitelje vina u regionu recimo i to da će Sagmajster na predstojeću Regionalu doneti iz arhive manju količinu kadarke i furminta iz 2017. godine, te premijerno tek flaširanu berbu furminta iz 2018. godine i lipolista pod etiketom LH Zero 2019.  |

Foto: Ivana Čutura
nazad na vrh

Srodni tekstovi