Regionala 2021: Prvi festival vina od autohtonih sorti

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Regionala 2021: Prvi festival vina od autohtonih sorti

U Beogradu će se 13. novembra u Hotelu Metropol Palace održati prva Regionala, festival vina koji će na jednom mestu okupiti vinarije od Slovenije do Severne Makedonije u čijim se vinogradima i podrumima neguje tradicija vina od autohtonih sorti!

Biće to jedinstvena prilika za sve ljubitelje vina da prvi put na jednom mestu sagledaju odlike i potencijal najznačajnijih lokalnih sorti, sve ono što ovaj naš geografski prostor predstavlja posebnim na vinskoj mapi sveta, od prokupca, plavca malog i vranca, preko tamjanike, pošipa i malvazije, od terana, blatine i rebule, graševine i morave, žilavke i furminta, probusa i kadarke, pa sve do manje poznatih vina od sorti kakve su lipolist, sremska zelenika, seduša, rukatac, zlatarica, grk, trnjak, sansigot, žlahtina, kratošija, krstač, crljenak, babić, neoplanta, sila, trojišćina, refošk...

- Lokalne sorte su istinsko vinsko blago i najbolja ulaznica u veliki vinski svet za čitav region - kaže jedan od najcenjenijih vinara s ovih prostora Luka Krajančić s Korčule, koji će u Beograd po prvi put doneti čitavu paletu svojih proslavljenih vina od pošipa.

DSC 5542
Hotel Metropol Palace biće 13. novembra mesto susreta najboljih authotnih vina u regionu     Foto: Promo Regionala

Uz brojna vina koja će premijerno moći da se probaju u Beogradu, na ovoj ekskluzivnoj manifestaciji pojaviće se i najreprezentativnije srpske vinarije koje prave vina od tamjanike, prokupca, morave, kadarke, furminta, probusa, seduše, smederevke, bagrine i mnogih drugih lokalnih sorti čija je popularnost poslednjih godina dala novi zamah srpskoj vinskoj sceni.

Sve zajedno, Regionala će prestaviti više od 40 autentičnih sorti i 50 vinarija s vinima različitog stila, od penušavih, preko mirnih i dugomaceriranih oranž vina, do desertnih, a pored osnovnih odlika vina od pojedinih sorti posetioci će moći da sagledaju i njihov potencijal za odležavanje kroz više berbi.

Uz sve to, organizator je obezbedio i selekciju regionalnih sireva i suhomesnatih proizvoda koji će biti tu da isprate i upotpune ovu autentičnu regionalnu vinsku sliku na pravi način.

Ulaznice za Regionalu puštene su u pretprodaju preko Tickets.rs poslovnica a mogu se kupiti i online na: https://www.tickets.rs/program/regionala-2021-3214

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama