Četiri zlatna vina Chateau Kamnik

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Četiri zlatna vina Chateau Kamnik

Vinarija Chateau Kamnik osvojila je četiri zlatne medalje na nedavno završenom AWC (Austria Wine Challenge) u Beču, zvanično najvećem ocenjivanju vina u svetu.

U konkurenciji više od 12.000 vina i preko 1.600 vinarija iz 44 zemlje sveta, makedonska vinarija iz Skoplja dobila je zlatne medalje za Fume Blanc 2020, Monte 2020, Carmenere 2019 i Ten Barrels Cabernet Sauvignon Grand Reserva 2016.

Fume Blanc 2020 je beli sovinjon raskošnih aroma koji je šest meseci sazrevao u francuskom hrastu na finim talozima i jedno je od najpopularnijih belih vina ove poznate vinarije.Monte 2020 unikatna je kupaža italijanske sorte montepulčano (70%) i vranca od grožđa iz vlastitih zasada. Naglašeno voćno, mekanih tanina i harmoničnih kiselina, ovo je vino dobar primer sofisticiranog pristupa spajanju makedonske vinske tradicije i aktuelnih svetskih trendova.

Carmenere 2019 prvo je vino iz Chateau Kamnik od sorte koja je nastala u Francuskoj ali je svetsku reputaciju stekla u vinima iz Južne Amerike.

Ten Barrels Cabernet Sauvignon Grand Reserva 2016 jedan je od vinskih bisera iz premijum linije Ten Barrels u kojoj se nalaze moćna vina nastala kroz dugo sazrevanje u buradima od američkog i francuskog hrasta.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi