Novi roze od Trivanovića

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Novi roze od Trivanovića

Novitet na srpskoj vinskoj sceni je širaz Lex Rose vinarije Trivanović iz Šida, nežne i jedva primetne roze boje koja ističe eleganciju ovog pravog letnjeg vina.

U pitanju je inovativan korak u kategoriji srpskih rozea, kako po izgledu i boci, tako i karakteru. Raritetna, pomalo minimalistička osmougaona etiketa, specifično dno boce koje aludira na viši kvalitativni nivo, pa čak i izostanak oznake berbe, u potpunom su skladu sa predstavljenim vinom kome očigledno nekakva dodatna pojašnjenja nisu potrebna čim dobro ohlađeno zamagli čašu.

Provansa u boji, Provansa na nosu i nepcu. Nakon više cvetnih nego voćnih impresija na mirisu sledi sjajna harmonija blago peckavih kiselina i lepog tela, što u zbiru daje neraskidivo koncentrisanu strukturu vina koje klizi niz grlo uprkos čak 13% alkohola, a svaki mek i podatni gutljaj poziva na još. I dok izgled asocira na prvo rumenilo breskve, zapravo je zreli slatki pitomi rogač ono što otkrivamo pre bilo kakvog podsećanja na ratluk s orasima, aromatsku slast urmi ili blage mineralne note.

Lex Rose je dugo očekivan adut domaćeg roze vinarstva. Nastaje probirnom berbom najboljih grozdova a konačni utisak opravdava u potpunosti ime Lex kojim je kršteno a potiče od latinske reči „zakon“.

- Nazvali smo ga tako jer je snažan i strukturan, a u isto vreme nežan kao moja ćerka Lea koju od milja u porodici zovemo Leks – kaže Ivan Trivanović vlasnik vinarije Trivanović.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi