Vina Plantaža blistaju na Balkanu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vina Plantaža blistaju na Balkanu

Dva dupla zlata, Best of Show priznanje za najbolje vino iz Crne Gore, još dve zlatne, srebrne i jednu bronzanu medalju osvojila su vina kompanije 13.Jul-Plantaže na desetom jubilarnom izdanju najznačajnijeg vinskog takmičenja regiona The Balkans International Wine Competition (BIWC).

Žiri nadmetanja održanog 2021. godine u Skoplju postavio je vino Stari podrum Vranac 2013 na pijedestal najboljeg iz Crne Gore čime je definitivno dokazana neprikosnovenost i svetski kvalitet vranca uzgojenog na kamenom tlu vinograda sunčanog Ćemovskog polja.

Izuzetan uspeh ostvaren je i osvajanjem dvostruke zlatne medalje kojom su ovog puta krunisana takođe crvena vina, Vladika 2018 i Stari podrum cuvee 2013, dok su zlatom ovenčane etikete Malvazija 2019 i Vranac Reserve 2015 što samo govori u prilog kontinuitetu vrhunskog kvaliteta ne samo crvenih vina iz Podgorice. Srebrnom medaljom nagrađena su vina Vranac Barrique 2016 i novitet Kratošija 2017, dok je etiketi Premijer 2013 pripala bronza.   

Primanjem nagrada obavljenim na ceremoniji u Sofiji, održanoj u okviru Balkanskog vinskog festivala, kompanija 13. Jul-Plantaže kontinuirano dokazuje kvalitet svojih vina na najprestižnijim vinskim takmičenjima širom sveta, a medalje sa BIWC 2021 su još jedna egzaktna potvrda vrhunskog kvaliteta crnogorskih vina.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi