Jedan, jedini Constantivs

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Jedan, jedini Constantivs

Britanski časopis The Daily Telegraph, u broju od 5. juna bavi se otvaranjem ultra-luksuznog hotelskog rizorta One&Only Portonovi u Boki Kotorskoj u Kumboru, ističući pritom vino organske vinarije Imperator kao jedino od svih.

Od prvog maja ovaj milijardu evra vredan turistički projekat i prema najavama „najmodernija destinacija na Jadranu“ prima goste. Uz Chenot Espace, ekskluzivni wellness koncept za one koji žele voditi aktivniji, zdraviji i uravnoteženiji život, posebno se ističe Sabia by Giorgio Locatelli restoran na čijem je čelu Italijan Đorđo Lokateli, jedan od najboljih kuvara na svetu i autor jela u londonskom Locanda Locatelli restoranu sa Mišlenovom zvezdicom.

za prodavnicu 700
Constantivs vinarije Imperator je kupaža sorti kaberne sovinjon i kaberne fran

I dok domaćini najavljuju da će restoran služiti rafiniranu kuhinju juga Italije sa fokusom na sveže plodove mora i povrće, a da se u brojnim crnogorskim vinarijama mogu probati razne sorte, od autohtonog vranca do šardonea i merloa, novinar časopisa The Daily Telegraph opisuje predlog glavne somelijerke restorana koja je čitavu prethodnu godinu provela proučavajući regionalne vinarije, čak i one manje poznate kako bi mogla preporučiti njihova vina.

Od svih etiketa odluka je pala na fruškogorsku kupažu sorti kaberne sovinjon i kaberne fran Constantivs, organske vinarije Imperator, o čemu autor navodi: „Ukusi ove biodinamičke preporuke iz Srbije divno su i cvetno prožimali moj obrok, karpaćo od brancina...“

Što bi rekli, preporuka jedna, ali vredna.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi