Vinska tajna u lepoj kutiji

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vinska tajna u lepoj kutiji

Zanimljiv dizajn Vladana Stanojlovića Kike najavio je potpuno nova vina iz Vršca i Vinarije Drašković koja se zbog sve većeg interesovanja i zastupljenosti u HoReCa sektoru odlučila da svoje nove adute Belo vino BiB i Crveno vino BiB plasira u praktičnom, atraktivnom i sve popularnijem bag-in-box pakovanju.

Belo vino BiB u vinskim kutijama je kupaža 50% najpopularnije sorte Vršačkog vinogorja muskat otonel, italijanskog rizlinga i burgundca belog. Prozirne zeleno - žute boje, na mirisu ističe arome zove i vinogradarske breskve pomešane sa herbalnim notama kadulje i cveta limuna. Na ukusu je harmonično i osvežavajuće sa elegantnom završnicom. Spada u vina u kojima se može uživati svakodnevno, u bilo koje doba dana, kako po kvalitetu i pitkosti, tako i cenovno jer bi na polici trebalo da košta ispod hiljadu dinara za pakovanje od tri litra.

BiB Vino 3L

Crveno vino BiB je frankovka intenzivne bordo boje takođe u beg-in-boksu od tri litra. Na mirisu se ističu arome crvenih šumskih bobica uz prisustvo začinskih nota dok je na ukusu harmonično, glatkih tanina sa izraženim uplivima džema od šljiva. Frankovka koja je tokom XX veka bila veoma rasprostranjena u Srbiji i pritom opšte popularna a posebno u domenu enogastrologije, nekako je vremenom ispala iz fokusa ovdašnjih vinoljubaca. No čini se da se uz ovakva vina kakva dolaze iz Vinarije Drašković može ubrzo naći visoko na lestvici popularnosti, na mestu koje joj po utisku koji ostavlja pripada.

Inače, „vino u kutijama“ stiče pristalice širom sveta iz tri osnovna razloga. Praktično je, možete ga otvarati i zatvarati do mile volje; Daleko je cenovno pristupačnije; Kutija ga besprekorno čuva;

Posle nedavne premijere vina Beli Pinot 2019, prve etikete iz nove premijum linije Authentic, Vinarija Drašković iz Vršca je za razliku od vina iz te linije koja se rade u ograničenoj seriji, Belo vino BiB i Crveno vino BiB namenila najširem krugu ljubitelja vina.  |

Foto: Promo Vinarija Drašković
nazad na vrh

Srodni tekstovi