Onlajn degustacije vina Čokot i Plavinci

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Onlajn degustacije vina Čokot i Plavinci

Iskoristite priliku da u vašem domu, u društvu ili sami proširite svoje znanje o srpskim vinima i vinskoj kulturi. Redakcija magazina Vino.rs nastavlja sa onlajn degustacijama i u 2021. godini!

U januaru mesecu velikih praznika uživajte u aromama autohtonih vina iz Župe, i prvih organskih srpskih vina sa lepog plavog Dunava jer Vinarije Čokot i Plavinci otkrivaju svoje tajne. Prijavite se, naručite vina, a kada stignu dovoljno je da ih otvorite, naspete čašu i povežete se putem Zoom aplikacije na telefonu ili kompjuteru sa autorima intrigantnih i originalnih etiketa. Upoznajte ih, pitajte sve što vas zanima, čujte zanimljive priče o istoriji vinogradarstva rejona iz kojih grožđe dolazi, tehnici proizvodnje i dometima ovih jedinstvenih vina i vinara koje smo odabrali za vas.

U subotu 16. januara u 19 časova upoznajte vinariju Čokot iz sela Starci kod Aleksandrovca koja je 2016. godine ponela naziv najbolje male vinarije Srbije i unela pravu malu revoluciju kad su kvalitet i stil prokupca i tamjanike u Župi u pitanju. Treba pomenuti da je čisti prokupac ove vinarije po izboru Decantera i Master of Wine Kerlojan Gilbi svrstan u 12 najboljih vina sa prostora bivše Jugoslavije.

Radovan Djordjevic 9

Vlasnik vinarije, enolog dr. Radovan Đorđević upoznaće vas sa autentičnim župskim vinima dok probate tri aktuelne berbe: Experiment Tamjanika 2019, Radovan 100% Tamjanika 2019 i Experiment Prokupac 2017 vino čija je berba 2015 osvojila srebro na Decanteru.

Prijave se primaju DO ČETVRTKA 14. JANUARA. Cena degustacije s dostavom na vašu adresu po jedne boce od svake etikete i linkom za online prisustvo degustaciji iznosi 6.900 rsd. Plaćanje se vrši pri isporuci vina.

U petak 22. januara u 19 časova upoznajte organsku vinariju Plavinci.

Biće to uzbudljiv susret s organskim, doista posebnim vinima od novonastalih sorti regent i panonia, verovatno prvim vinima koja su ponela domaću oznaku organskog. U razgovoru s vinarom Branislavom Anđelićem čujte kako nastaju, ali i otkrijte najnovija saznanja kad je svetska vinska organika u pitanju. I kao poseban trenutak, tu je oranž vino od popularne sorte tamjanika rađeno tradicionalnom metodom.

9

Na degustaciji će biti predstavljena belo vino Ćilibar 2019, oranž Selena 2019 dobitnik srebrne medalje na Šampionatu Balkana 2020 (BIWC) i crveno vino Indigo 2018. Ovo jedinstveno i intrigantno vino od sorte regent nastale 60-ih godina prošlog veka u Nemačkoj, intenzivne je boje indiga dok je ime dobilo po čuvenom indijskom dijamantu koji se nalazi u pariskom muzeju Luvr.

Prijave se primaju DO UTORKA 19. JANUARA. Cena degustacije s dostavom na vašu adresu po jedne boce od svake etikete i linkom za online prisustvo degustaciji iznosi  5.900 rsd. Plaćanje se vrši pri isporuci vina.

Svaki od ovih susreta predstavlja idealnu priliku da na pravi način i bezbedno doživite vrhunska vina i porazgovarate s ljudima koji ih prave, a da ne morate da otputujete do vinarije jer će vam vina biti dostavljena!  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi