Prvo zlato za Zmajevac, Rubin niže uspehe

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Prvo zlato za Zmajevac, Rubin niže uspehe

Mlada šumadijska vinarija Zmajevac postigla je prvi značajni međunarodni uspeh osvajanjem zlatne medalje za crveno vino Cuvee Zmajevac 2017 na nadmetanju Concours Mondial de Bruxelles.

Na ocenjivanju koje se svake godine održava u drugoj zemlji, od 4. do 6. septembra u Brnu (Češka) 250 sudija ocenjivalo je 8.500 uzoraka iz 46 zemalja.

50325702078 b55ee42dd0 k
Ocenjivanje u vreme covida 19, Concours Mondial de Bruxelles

Snažni ali elegantni Cuvee Zmajevac, barikirana kupaža 45% kaberne sovinjona, 30% merloa i kaberne frana sa 15% alkohola iz vinarije porodice Krgović u selu Lipovac ovim je uspehom potvrdila da odličan prijem kod vinske publike njihove specifične Tamjanike nije nimalo bio slučajan.

medalja amante carmen i merlot BRUXELLES

Na istom nadmetanju izvanredan rezultat iz Kine (CWSA) ponovio je kruševački Rubin. Naime, na tom takmičenju Merlot 2017 iz serije Vina sa pečatom osvojio je bronzu, a sada u Brnu i zlato, što je već treća medalja za etiketu lansiranu prošlog leta. Istovremeno, vino Amante Carmen 2016 okitilo se srebrom, što je ujedno šesta medalja za crvenu perjanicu vinarije Rubin u svega dve godine postojanja.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi