Lastar spreman za nove uspehe

  • Objavljeno u Info
Lastar spreman za nove uspehe

Još jedno leto se bliži kraju i u Levačkom vinogorju počinje najuzbudljiviji period, berba u vinogradima vinarije Lastar!

Prvenac berbe je sovinjon blan, a uskoro pristižu jedna po jedna i sve druge sorte. U kupaži sovinjona sa sortom vionje, kreiran je čuveni Lastar Sauvignon Viognier Triangl, vino iz premium linije koje je na takmičenju Mundus Vini 2020 osvojilo  titulu najboljeg vina iz Srbije, Best of Show Serbia, kao i zlatnu medalju čime je zaokružen uspeh na prestižnom svetskom vinskom takmičenju.

Osim što u vinariji Lastar pažnju posvećuju postojećim vinogradima, radi se i na proširenju zasada pa su prošle godine proširene površine sorti šardone i tamjanika.

vinarija Lastar berba grozdja 02

Nakon što je tada zasađeno čak 2,5 hektara, veliki uspeh vina Lastar Tamjanika podstakao je podizanje dodatnih zasada ove autohtone sorte na površini od 1,2 hektara.

Tako da vredan rad i kreiranje vina iz berbe 2020. u vinariji Lastar sad može lagodno da počne uz dobro poznatu činjenicu: „Vino je jedino umetničko delo koje se može popiti!"

nazad na vrh