Sočni sokovi Divlje ruže

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Sočni sokovi Divlje ruže

Vinarija Drašković iz Vršca ispaljuje pravi vatromet novih etiketa gađajući sve viši kvalitativni segment, pa u premijum liniji ovih dana na tržište kreće roze od čiste frankovke Divlja ruža 2019.

Na komentar da se već jedna ruža nalazi u ovom segmentu, odlično primljeni muskat otonel Ruža vetrova 2018, odmah da razjasnimo: nije u pitanju formiranje vinskog ružičnjaka ni kakvog buketa, jer je Ruža vetrova imenom posvećena specifičnom fenomenu vazdušnih strujanja na vinogradima podno Vršačkog brega, dok roze od frankovke prijatnim osvežavajućim peckanjem na nepcu daleko više podseća i prija uz čuveni Stingov hit Desert Rose. U ove vrele letnje dane...

- Istovremeno je nežan i intrigantno snažan, nalik na spoj latica ruže i njenog trnovitog dela, čak pomalo divlji u skladu sa terenom na kojima obitava naša frankovka i koji su nešto nepristupačniji - opisuje novi roze Marija Kulić Radovanović, iz vinarije Drašković.

Dodaje kako je želja bila da pored postojećeg osnovnog rozea, laganog i lepršavog koji je već pronašao svoju ciljnu grupu konzumenata, plasiraju ozbiljniji roze, lepe boje i bogatije strukture.

divlja ruza 1

Zamisao je evidentno ostvarena, vino poziva na uživanje neobično svetlom i iskričavom bakarnom bojom koja se živo menja u zavisnosti od toga kako na bocu padaju sunčevi zraci. Krajnje diskretni mirisi unapred asociraju bogato telo za roze stil vina. Sa 13,5 % znalački ukomponovanog alkohola i uz nalet sočnih kiselina koje se gotovo mogu žvakati u prilici ste da osetite veoma strukturno vino sa finom herbalnom završnicom.

I to nije sve, iz vinarije Drašković najavljuju već flaširani Pinot Blanc iz berbe 2019 kao pionirsku etiketu specijalne linije sa radnim nazivom Authentic koja će u nekom narednom periodu prezentovati sortne „specijalitete" vršačkog vinskog kraljevstva poput sorte kreaca. Kao i liniju selekcija gde će Frankovka 2015 prva na uvid javnosti.

I koju u svetlu Divlje ruže od iste sorte, nestrpljivo očekujemo.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama