Neverovatan uspeh Chateau Kamnik u Nemačkoj

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Neverovatan uspeh Chateau Kamnik u Nemačkoj

Skopska vinarija Chateau Kamnik ostvarila je nesvakidašnji uspeh na cenjenom nadmetanju Mundus Vini u Nemačkoj ove godine osvojivši čak pet zlatnih medalja!

Vina koja su ostala zapisana zlatnim slovima su Cuvée De Prestige 2017, Ten Barrels Syrah 2017 Reserva, Ten Barrels Cabernet Sauvignon 2016 Reserva, Signature Merlot 2017 Grand Reserva i Heritage Cabernet Sauvignon 2016 Grand Reserva.

- Pet zlatnih medalja za pet različitih crvenih vina odjednom na vinskom nadmetanju koje je ujedno i merilo svetske klase, uspeh je koji se samo poželeti može, ali koji nipošto nije slučajnost. Za nas je to potvrda iskrenog truda i moćan impuls koji nas inspiriše da nastavimo punom snagom – kažu iz tima Chateau Kamnik.

Zajedničko za sva vina je da su izrađena od pažljivo biranog grožđa i nakon redukcije prinosa u vinogradu. Kod Ten Barrels Syrah 2017 primenjena je metoda delimičnog prosušivanja grožđa na čokotu, a svako od vina je sazrevalo u novim bačvama od francuskog i američkog hrasta, od godinu dana pa sve do 30 meseci. To se odrazilo na boji koja je dubokih rubin-crvenih nijansi, bogatstvu intenzivnih aroma tamnog šumskog voća prožetog začinskim tonovima i ukusu koji je pun i harmoničan, sa bogatim ali softanim taninima. Potencijal ovih vina za odležavanje u drvetu je veliki, čime se obezbeđuje dalje napredovanje i dodatno isticanje njihovih karakteristika.

Jedan od dobitnika zlata, Heritage Cabernet Sauvignon 2016 novo je vino iz portfolia Chateau Kamnik koje se sada po prvi put pojavljuje na tržištu. To je jedno od onih vina sa masivnom metalnom etiketom kao simbol jedinstvenosti vina koje se radi isključivo iz probirnih berbi koje se ne ponavljaju svake godine.

Zlatni metuzalem na Grand Tastingu

anterfile

Jedna od glavnih atrakcija na predstojećem Grand Tastingu 2020 u hotelu Metropol biće metuzalem boca od šest litara vina Ten Barrels Syrah 2015! Ovo vino iz izuzetno dobre berbe poznato je po velikom broju zlatnih medalja osvojenih na raznim kontinentima, od Izraela sa ocenjivanja Terravino u 2016. godini, preko Selection 2017 u Nemačkoj, pa do Amerike i The Cincinnati International Wine Festivala prošle godine. 

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama