Vista Hill u probranom društvu

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Vista Hill u probranom društvu

Acrobat Portfolio Tasting je međunarodna poslovna vinska smotra koja je u zagrebački hotel Hilton Garden Inn dovela neka od najznačajnijih imena svetske vinske scene, ali i vinariju Vista Hill iz Šida.

Vina su predstavili i vlasnici pojedinih ekskluzivnih vinskih kuća kao što su francuska institucija belog burgundca Olivier Leflaive, jedne od najuticajnijih vinarija na svetu Frescobaldi, zatim Gaia Gaja, ćerka slavnog Anđela Gaje, Roberto Voerzio, jedan od najznačajnijih svetskih proizvođača barola, dok je veliku pražnju privukao i najuticajniji slovenački vinar Marjan Simčič. Na degustaciji su održane i majstorske radionice tih velikana vinskog sveta za koje se u prepunim dvoranama tražilo mesto više.

Vista Hill
U društvu najboljih, štand Vista Hill na Acrobat Portfolio Tasting

- Acrobat je naš novi distributer u Hrvatskoj. Imaju dve ekskluzivne vinoteke u kojima se mogu naći uglavnom uvozna vina najviše klase, kakva su i ona prikazana na ovom Tastingu – izjavila je Aleksanda Barović, predstavnica vinarije Vista Hill po povratku iz Zagreba.

Bila je to prilika da se hrvatskoj publici predstavi kompletan portfolio vinarije Bobe Živojinovića i Aleksandra Vinčića, a posebno novo oranž vino od sorte rajnski rizling Amfora 2017, inače nedavno ocenjeno kao najbolje vino Srbije u kategoriji vina proizvedenih tradicionalnom metodom.

Gaia Gaja
Samo reči pohvale, Gaija Gaja

- Čitav događaj je odlično odrađen, karte se nisu mogle dobiti ni preko veze a da ih organizator nije odobrio, ukupno je svih 420 prodato, te je publika bila vrhunska. Ovo je za nas potpuno nova priča koja je odlično krenula na Tastingu što se tržišta tiče. Mnogo ugostitelja, vizitkarti, samoinicijativno su se javljali bez pominjanja imena Brene i Bobe, što znači da se brend lepo širi u regionu. Vina su se generalno dopala publici, dok je Amfora naišla na oduševljenje – tvrdi Aleksandra.

Inače, ovo novo specijalno vino vinarije Vista Hill moćiće, zajedno s još drugim najboljim vinima iz regiona, da se proba i u Beogradu na predstojećem Grand Tastingu 2020 koji će se održati 28. marta u Hotelu Metropol Palace.

Oliver Leflaie
Legendarna vina, Olivier Leflaive

Posetioci u Zagrebu imali su priliku da se upoznaju s nekim od najprestižnijih vina i destila na tržištu, poput Pontet-Canet, Champagne Billecart-Salmon, Dal Forno Romana, Whispering Angel, Vega Sicilia, Christian Moreau, Pascal Jolivet, Mare, Cocchi, Le Tribute, Roby Marton, Zuidam...

- Čast mi je učestvovati na događaju ovakvog kalibra, među imenima koja kroje trendove u vinskom svetu, ali i posetiocima za koje se vidi da razumeju ono što se prezentira – izjavila je Gaia Gaja, koja je održala i majstorsku radionicu.

IMG 96e46b06bd8a6365c241b2b72d39ac71 V

O dobroj organizaciji i selekciji posetilaca govorio je i veliki Kristijan Moro (Domaine Moreau), te najavio dolazak i naredne godine.

- Jako mi se svidelo da je bilo toliko ugostitelja i vlasnika restorana koji su se informisali o vinima koja inače drže na svojim vinskim kartama i tražili savete šta je to što bi još mogli dodati. Takođe, često sam gost na ovakvim degustacijama, ali prvi put vidim vinske frižidere iza svih stolova. Sve pohvale!

Poseban interes za master class radionice izazvala je prezentacija najskuplje tekile na svetu Clase Azul, a mogle su se probati i brojne premijere poput španske kave Juve&Champs, ili likera Cartron, novog pića Black Fire, likera od kafe, tekile i čilija. Papa Fuego ponudio je spicy tomato pića, dok je prestižni brend Sauvelle vodke ponudi džin i liker od kafe kao potpuno nove proizvode.

IMG f9bd0d5b4c6123197f4b906cf59bf070 V

- Zahvaljujući turizamu Hrvatska je perspektivno tržište za internacionalnu vinsku scenu. Želimo li privući najekskluzivnije goste visoke platežne moći, moramo im omogućiti i pristup vrhunskim proizvodima, kao i kvalitetnu uslugu, da edukujemo ugostitelje, vinare i hotelijere, približimo im svetska i većini često nedostižna vina da ih ipak probaju i na taj način lakše i sigurnije predstave gostima – rekao je organizator ovog ekskluzivnog događaja i vlasnik firme Acrobat Dino Kušen.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama