Veličanstveni jubilej Chateau Kamnik

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Veličanstveni jubilej Chateau Kamnik

Dok su se kristalne čaše njihale u ritmu što stiže sa ogromnog stejdža, a vinogradi presijavali u hiljadu boja light showa, jedna od najekskluzivnijih balkanskih vinarija Chateau Kamnik, u samom srcu Skoplja, proslavila je 20. septembra 15 godina postojanja.

Riznica Kamnikovih vina širom je otvorena i mnogo se slavilo i popilo, a za uzavrelu atmosferu pobrinuli su se muzičari Frano Lasić i Petar Grašo, zatim specijalni art-dance gosti iz Belorusije, ta u finalu Ambassador Band, proglašen za najbolji party band Ujedinjenog Kraljevstva!

Kamnik proslava 11
Uspeh s kakvim se malo koja vinarija iz regiona može pohvaliti, Iskra Malinkovska, Natalija Kuzmanovska direktorka prodaje i Iki Malinkovski, vlasnik vinarije Chateau Kamnik

Očigledan je ogromni kredibilitet koji Vinarija Kamnik poseduje među vinoljupcima širom sveta, pa su se na proslavi mogle čuti zdravice na brojnim jezicima. A bila je to i prilika da se na vrhunskoj vinskoj žurci praćenoj gozbom specijaliteta ujedno ispriča zanimljiva priča o vinariji u savršenom okruženju vinograda iz kojih se vidi veći deo prestonice Severne Makedonije.

Kamnik proslava 1

Od samog početka, kada su zasađeni prvi vinogradi, od prve žetve iz sopstvenih vinograda 2008. godine i proizvodnje prvih boca vina Ten Barrels Syrah, pa do danas, Vinarija Kamnik predstavlja sam vrh proizvođača visokokvalitetnih makedonskih vina. Tokom ovog perioda proizvedeno je 25 različitih vrsta vina u više od 500 najfinijih hrastovih bačvi koje čine blago barik podruma Kamnik.

Kamnik proslava 8

Broj nagrada koje su osvojila njihova vina i prisustvo na stranim tržištima pozicioniraju Chateau Kamnik kao istinskog ambasadora makedonskih vina i tradicionalne prerade.- Počeli smo pre tačno 15 godina s namerom da postanemo ono što danas jesmo – obratio se prisutnima Ilija Iki Malinkovski, vlasnik vinarije.

– Ovaj posao zahteva da se stalno fokusirate na razvoj novih vina, na inovacije. Uspeli smo da pokažemo da makedonska vina imaju svetski kvalitet, pri čemu stvaramo proizvod karakterističnog karaktera i po čemu smo prepoznatljivi. Mnogo radimo i na obrazovanju vinske industrije, jer nove generacije žele da nauče kako da prepoznaju dobro vino. Ova priča o Kamniku razvila se u početku kao želja, da bi potom postala simbol kvaliteta, što je samo dokaz da smo uspeli u našoj nameri.

Kamnik proslava 7

Vinarija Kamnik počela je 2004. godine sa proizvodnjom 10.000 litara godišnje, dok će planirana količina za 2019. godinu biti punih 210.000 litara. Trenutno se proizvodi 25 vrsta vina od sorti širaz, merlo, kaberne sovinjon, kaberne fran, karmenere, montepućano, sanđoveze, pino noar, vranac, arinarnoa, pino griđo, šardone, sovinjon blan i drugih, uz očuvanje tradicionalnih principa vinarenja.

Kamnik proslava 7

Ova vina prenose slavu Kamnika na najprestižnija vinska tržišta, u više od 30 zemalja i u restorane sa Mišlenovim zvezdicama, poput Hide u Londonu, restorana Alain Ducasse u Parizu, ali i u prestižni i najveći svetski kulturni centar posvećen vinu, muzej La Cite du Vin u Bordou.

Kamnik proslava 5

Po mnogo čemu je ova vinarija i inovator. Tako je prva u Severnoj Makedoniji koja je počela da pravi orange vino, barikirano vino, pa i „zlatno vino“, gde se za etiketu Golden Temjanika koristi 23 karatno fino dispergovano gastronomsko zlato.

Proslava 15 godina postojanja u glamuroznoj atmosferi sa domaćim i stranim gostima, partnerima i saradnicima bila je šlag na torti svih dosadašnjih uspeha i dostignuća u vinskom svetu, gde su visoki kvalitet Kamnik vina, ekskluzivnost i bogatstvo ukusa potvrđeni brojnim, gotovo uvek najvišim nagradama na regionalnom i globalnom nivou.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama