Treći Vinski maraton očekuje rekordnu posetu

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Treći Vinski maraton očekuje rekordnu posetu

Zvanično najzabavnija vinska manifestacija Srbije, Vinski maraton na Paliću održaće se po treći put 21. septembra ove godine uz učešće više od hiljadu trkača iz Srbije, regiona i sveta!

Vinski maraton 7

Karnevalski spoj uživanja u prirodi, sportskog duha i hedonizma obeležiće kao i prethodnih godina dve trke – polumaratonska u dužini od 21,1 km i druga u dužini od oko 10 kilometara nazvana Trka uživanja. Obe prolaze kroz najlepše predele Palića, vinarije, vinograde, pored jezera i salaša, a specifičnost trka je da postoje atraktivne okrepne stanice sa muzikom i zabavnim programima gde pored voća i osveženja učesnici mogu da probaju i vina i lokalne delikatese. Veseloj karnevalskoj atmosferi posebno doprinosi to što veliki broj učesnika obe trke na start dolazi kostimiran, što govori da mnogi nisu tu da jure rezultat već što bolju zabavu!

Vinski maraton 16

Odmah po završetku trka počinje program u otvorenoj Degustacionoj zoni pored jezera, gde se uz vina služe brojni kulinarski specijaliteti i sirevi, a tu su i vinske radionice, vinske ture do obližnjih vinarija, vožnja vinskim brodom po jezeru, muzički program, zabavne trke u kotrljanju buradi...

Vinski maraton 12

Prošle godine australijski magazin RAD Season, posvećen najboljim festivalima u svetu, izdvojio je Vinski maraton na Paliću među osam festivala hrane u Srbiji koje treba posetiti. O vinima da i ne govorimo!

Vinski maraton 43

Vinska trka

antrfile Vinska trka

Namenjena je profesionalnim sportistima i rekreativcima, uz naglasak na dobrom provodu učesnika. Staza je duga 21,1 km i prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica sa voćem, vinima, vodom, ukusnim zalogajima...

Za one koji žele da se posvete samo trčanju, sve to i još mnogo poslastica svakako će ih dočekati po završetku trke na cilju.

Trka uživanja

antrfile Trka uzivanja

Trka uživanja namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, ljubiteljima prirode i vina, bez pobednika i plasmana, a pravo učešća imaju svi koji to žele.

Staza je duga oko 10 kilometara i uz uživanje u laganom trčanju ili šetnji kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina, jedna od glavnih odlika ove trke je karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika.

Konačno, najmaštovitiji kostimi učesnika biće na kraju trke posebno nagrađeni!

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama