Počinje Wine Garden u Beogradu

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Počinje Wine Garden u Beogradu

Vinsko-muzički hepening Wine Garden održaće se ovog vikenda, 15. i 16. juna u Botaničkoj bašti u Beogradu. Bogata ponuda vrhunskih vina, sireva, suhomesnatih proizvoda i ostalih delikatesa u prijatnom i jedinstvenom ambijentu zelene oaze u centru grada biće zaokružena koncertima renomiranih muzičara, pa će tako prvog dana nastupiti Lena Kovačević i rokabili sastav „Bricks and Cans“, a u nedelju na pozornicu izlaze Marko Louis i Katarina Pejak.

Wine Garden 4
Soul and wine, Marko Louis

Wine Garden je već sada apostrofiran kao najuzbudljivija nova manifestacija u glavnom gradu ove godine, što je potvrdio i odziv publike koja je u pretprodaji razgrabila karte za ovaj spektakl. Inače, Čitav događaj je svojevrsna uvertira i promocija trećeg izdanja Vinskog maratona koji će se ove godine održati 21. septembra na Paliću.

Wine Garden 2
Bluz u bašti, Katarina Pejak i Ana Protulipac

Iako nije tipična manifestacija po uzoru na vinske sajmove, Wine Garden donosi mnoštvo vrhunskih vina, od onih iz dobro poznatih vinarija, pa do sasvim malih, često okrenutih organskoj proizvodnji. Kao neka vrsta vinskih domaćina tu su dve vinarije s Palića, redovne učesnice Vinskog maratonaVinarija Zvonko Bogdan i Tonković. Ova prva vratila se ove godine s osvojene dve zlatne medalje na Decanteru, a za ovu priliku na svom štandu će predstaviti glavne adute za leto. Vinarija Tonković postala je poznata po tome što su u portfoliju do sada imali isključivo vina od sorte kadarka. U pitanju su vanserijska vina koja poslednjih godina ubrzano zauzimaju visoku poziciju u restoranima, a pored kadarke će na Wine Gardenu Beograđanima, premijerno predstaviti potencijalno veliki ovogodišnji letnji hit Alegro, njihovo prvo vino od sorte kevedinka.

Wine Garden 5
Posetioci će imati prilike da osete deo karnevalske atmosfere Vinskog maratona

Vinarija Milijan Jelić iz okoline Valjeva proglašena ja za najbolju vinariju Srbije 2017. godine, a u „beogradski rajski vrt“ doneće dva najnovija vina – Adam i Eva! Adekvatnije mesto za promociju ovih etiketa teško da su mogli da zamisle...

Kada smo kod premijera, na Wine Gardenu je i nedavno promovisana vinarija Vista Hill, koja od samog starta nosi epitet „nove zvezde“ na domaćoj i regionalnoj sceni, a vodi je proslavljeni teniser Boba Živojinović.

Adam i Eva 17
Vinarija Milijan Jelić predstaviće novo vino Adam

Podrum Tošići iz Župe je mala vinarija velikih dometa, a njihova dugo macerirana tamjanika sasvim je sigurno jedno od vina o kojem će se najviše pričati u Bašti!

Vinariju Patkov vinograd su u Krčedinu, pre nekoliko godina pokrenuli pisci Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović. Pored toga što se nesumnjivo radi o „najpismenijim“ vinima u regionu, etikete italijanskog rizlinga Knjaz Miškin i Alex deLarge uživaju pravi kultni status među ljubiteljima vina!

Wine Garden 6
 Vinarija Vista Hill nova je zvezda na vinskom nebu Srbije

Po mnogim pokazateljima trenutno najoriginalnija vinska priča Srbije u poslednjih par godina dolazi s etiketom Bikicki. U pitanju su vina rađena na maksimalno prirodan način, višestruko nagrađivana i kod nas i u inostranstvu. Crna Tamjanika i Traminac za nezaborav!

Iz zvanično sertifikovanog organskog vinograda kod Grocke stižu pod etiketom Plavinci vina od malo poznatih sorti panonia i regent, koja će biti pravo otkriće za mnoge posetioce.

Organski pedigre ima i hrvatska vinarija Jokić iz Benkovca koja u srce Beograda donosi ukuse i mirise Dalmacije u tipičnim vinima tog podneblja.

Wine Garden 9
Prirodna vina u prirodnom okruženju, vinarija Bikicki

Malvazija, ali iz vinograda na padinama – Fruške gore! Verkat iz Čerevića je nova, mala i uzbudljiva vinarija koju vode dve sestre, a kao pravi kuriozitet biće predstavljeno njihovo vino od poznate istarske sorte.

Konačno, na štandovima uvoznika vina Cerpromet i Taktik moći će da se degustiraju neka od veoma cenjenih italijanskih, hrvatskih i slovenačkih vina, među kojima i Bagueri Rebola 2013 koja je na Decanteru dobila izuzetnih 97 poena, a tu su kao mali kuriozitet i dva vina iz manastira Studenica!

Botanicka basta 2

Botanička bašta „Jevremovac“ predstavlja zelenu oazu u srcu Beograda

Sve u svemu, Wine Garden će tokom dva dana pretvoriti Botaničku baštu u pravi hedonistički raj za ljubitelje vina, muzike i dobre zabave!

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

O nama