Tajne Starog podruma na Grand Tastingu

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Tajne Starog podruma na Grand Tastingu

Kolika je veličina crnogorskog giganta Plantaže može se naslutiti i iz toga kada potpuno neočekivano iz mračnog ugla ogromnog vinskog podruma iznesu na svetlo dana neko od posebnih vina, neretko zaboravljenog, koje bez izuzetka oduševljava svakog ljubitelja vina. I upravo se nešto slično dogodilo sa takozvanom „zlatnom berbom“, etiketom Stari Podrum Cabernet Sauvignon 2012, koje je osvojilo najsjajniju medalju na Decanteru, a koja će se uz još nekoliko najboljih etiketa naći 23. marta na Grand Tastingu u Beogradu.

Naravno, ništa se ne događa slučajno, jer iza svega stoji veliki rad koji je od neplodnog kamenog i usijanog grotla Ćemovskog polja kraj Podgorice, decenijama stvarao vinski rajski vrt, a proces još traje nesmanjenom žestinom.

novosti londonsko zlato za kaberne sovinjon iz plantaza vinski magazin vino i fino image 342 vDecanterovo zlato za kaberne Stari podrum 2012

Taj začin neizvesnosti je ono posebno što uz vrhunski kvalitet vina prati prezentaciju Plantaža svuda po svetu, pa spisak njihovih etiketa koje nas očekuju na Grand Tastingu u hotelu Metropol Palace treba uzeti samo uslovno, jer velika je šansa da će i tu iskočiti još neki nenajavljeni vinski biser! Ono što je izvesno, očekuju nas sveža, mirisna i kompleksna Malvazija 2017, pa novitet u boji lososa, hrskavi roze Regina 2017 od kaberne sovinjona, potom vino urađeno u čast proslave jubileja, pola veka postojanja Plantaža, crnogorsko-bordoški blend Vladika 2015 od 80 % vranca, te po deset postotaka kaberne sovinjona i merloa. A onda sledi teška artiljerija, Vranac Reserve 2011 koji oduševljava gde god se pojavi, kao i gore pomenuti, a svetskim zlatom optočeni, kaberne Stari Podrum 2012.

No, ukoliko se na datom mestu zatekne i kompletna vertikala vina Vladika i Vranac Reserve, ili neko još neprobano vino, to nas ne bi nimalo iznenadilo. Jer, baš mnogo toga se krije u starim podrumima Plantaža.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama