Treće izdanje WineRi

  • Objavljeno u Vesti
Treće izdanje WineRi

Treće izdanje riječkog WineRi eno-gastro festivala zakazano je za 8. i 9. mart, na istom mestu kao i prethodne dve godine, u prelepom ambijentu Guvernerove palate koja je pretvorena u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i Rijeke.

Kao festival s akecntom na vina Kvarnera i Istre, WineRi je postao izuzuetno značajan u promovisanju lokalne vinske i gastronomske scene, edukacije publike, te podizanja sveukupne turističke ponude u tom delu regiona. U tom smislu, ovogodišnji festival ponovo je okupio sedamdesetak izlagača, uglavnom iz Hrvastke, ali i nešto gostiju iz regiona.

WineRi 2018

Posebnu zanimljivost na ovom događaju predstavljaće radionice, među kojima će biti, naravno, i onih o lokalnim sortama  poput žlahtine, jarbole, belice, sansigota i trojščine.

Uz sve to idu u propratna dešavanja u lokalnim restoranima, vinotekama i barovima, što će učiniti da ovaj prelepi i gostoljubivi grad dva dana punim plućima proživi u znaku vina i gastronomije.

Cena ulaznice za WineRi iznosi 55 kuna plus 20 kuna kaucija za čašu (sve zajedno oko 10 evra), a festival će oba dana biti otvoren od 13 do 20 časova.

nazad na vrh