Grand Tasting: Vinska liga šampiona

  • Objavljeno u Vesti
Grand Tasting: Vinska liga šampiona

Najiščekivaniji novi vinski događaj u regionu, Grand Tasting 2019 održaće se 23. marta u luksuznom beogradskom hotelu Metropol Palace.

U pitanju je potpuno novo iskustvo za sve ovdašnje ljubitelje vina, manifestacija na kojoj će najbolji vinari iz regiona lično predstaviti najbolja vina iz svojih podruma. Svojevrsna regionalna vinska liga šampiona!

Vinarija Aleksandrovic 35Posle mnogo godina vinarija Aleksandrović će beogradskoj publici predstaviti svoja najbolja vina, Vladan Nikolić, enolog vinarije, i vlasnik Božidar Aleksandrović

Biće tu etikete kojih nikada nije bilo na tržištu Srbije, ali i nekih kojih praktično odavno već nema. Probrana najbolja vina iz najpoznatijih srpskih podruma, počev od onih iz vinarije Aleksandrović, koja se prvi put pojavljuje na nekoj vinskoj manifestaciji u Srbiji posle mnogo godina, zatim najbolja vina fruškogorske legende Miroslava Mireta Kovačevića, u čijem se podrumu u Irigu kriju svakojaka vinska blaga, pa raritetna i vrhunska vina iz vinarija Jelić, Cilić, Temet, Budimir, Vinarije Zvonko Bogdan... Praktično sve ono što je uzidiglo srpsku vinsku scenu u poslednjih desetak godina do respektabilnih visina.

Brkic 31Konačno u Beogradu, biodinamička vina vinarije Brkić

Posebna priča su vinarije iz regiona, najpoznatija imena od Slovenije do Makedonije, od Movie i legendarnog Aleša Kristančiča, preko čudesnog biodinamičara Josipa Brkića i njegovog slavnog vina Mjesečar, najvećih vinskih dragulja Podruma Vukoje, neverovatnih vina „genija iz Hrnjevaca“, kako zovu vinara Ivana Enjingija, koji će na Grand Tastingu predstaviti „remek delo hrvatskog vinarstva“ Venje 2006, zatim kultnog vinara Frane Miline Bireta s ostrva Korčula, čije je vino Grk Defora redovno među najboljim u Hrvatskoj i regionu, a koje u Srbiji može da se nađe samo „ispod ruke“.

MoviaLegenda Goriških Brda na Grand Tastingu, Aleš Kristančič donosi najbolja vina Movia

Najavljeni su i apsolutni rariteti u velikim jeroboam pakovanjima ekskluzivne makedonske vinarije Chateau Kamnik, fantastična vina iz Goriških Brda sa svetski priznatim etiketama Marjana Simčiča i Ščureka, najbolja vina istarskih legendi Coronice i Kozlovića, autentična vina hercegovačkog krša s etiketom Škegro, vina vinarije Volarević koja su postala sinonim aktuelnog dalmatinskog vinskog preporoda, specijalne Private Reserve etikete vinarije Stobi...

Kamnik 30Iz makedonske vinarije Chateau Kamnik obećavaju iznenađenja u velikim pakovanjima, Iki Malinkovski

Ovo je tek deo reprezentativne selekcije regionalnih vinarija injihovih najboljih vina koji će biti dostupan Beograđanima samo tokom jednog dana, u subotu 23. marta i to na svega osam sati – od 14 do 22 časova.

Budući da se radi o izuzetnim vinima koja se ne otvaraju svaki dan, čitav ambijent hotela Metropol Palace biće prilagođen svojevrsnom vinskom baru, daleko od uobičajene sajamske atmosfere. U skladu s tim, umesto klasične ulaznice svaki posetilac dobija luksuzan katalog, brendiranu vinsku čašu i apoene pomoću kojih će moći da degustira i pije vina po izboru. To znači da će mnogi imati priliku da možda i prvi put probaju pojedina velika, vrhunska i ekskluzivna vina na čašu – i to po najnižoj ceni koju su za ovu priliku formirali sami vinari!

Radovan VukojeHercegovačka vinska čuda, Radovan Vukoje donosi najbolje rezerve iz Podruma Vukoje

Kako bi se stvorili maksimalni uslovi za posetioce i prisutne odabrane vinare, broj ulaznica za ovaj vinski spektakl ograničen je na 1.000, a moći će da se kupe u pretprodaji od 1. februara. Osnovni paket u kojem su vinska čaša, katalog sa svim vinima na Grand Tasting 2019 i 2.000 dinara apoena iznosi 2.500 dinara, a na licu mesta biće postavljeni punktovi na kojima će posetioci moći da dokupljuju apoene.

Sve u svemu, Grand Tasting 2019 pokreće nov odnos publike i vinara na vinskim manifestacijama, prisan i ispunjen uzajamnim uvažavanjem, gde će vinar biti siguran da je ponudio vino onome ko doista želi da ga proba i koji će to umeti da ceni, gde neće biti opijanja, prolivanja i onog: „Hajde, sipaj šta imaš...“

Imamo samo najbolje za one koji umeju to najbolje i da cene!

Kako do ulaznica za Grand Tasting?

antrf ulaznice 2

 

Za Grand Tasting 2019 pušteno je u prodaju svega 1.000 ulaznica po ceni od 2.500 rsd. Budući da će se na ovoj degustaciji točiti raritetna vina čija je cena veoma različita, svaki posetilac uz ulaznicu dobija katalog s opisom svih vina na Grand Tasting 2019, vinsku čašu i apoene u vrednosti od 2.000 dinara, svojevrsni wine money pomoću kojeg će moći da proba i pije vina po želji.

Takođe, na licu mesta će biti punktovi za dokupljivanje vinskih apoena, a biće omogućena i kupovina vina na flašu.

Ulaznice se u pretprodaji mogu rezervisati i kupiti putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefone: +381 61 696 3560 i +381 64 111 8279, ili online preko tickets.rs i na njihovim prodajnim mestima u Srbiji.

Foto: Ivana Čutura i arhiva

nazad na vrh