Vinski maraton u boci

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Vinski maraton u boci

Na Paliću se 22. septembra održava Vinski maraton 2018. Kako bi omogućili brojnim „maratoncima“ koji dolaze na ovu manifestaciju da kupe vina koja će na brojnim okrepnim stanicama probati, organizovana je na licu mesta i prodavnica vina po promotivnim cenama.

Vinski maraton zvomko bogdani

Vinarija Zvonko Bogdan

Nadeleko poznata vinarija ponduiće u Wine Shopu Vinskog maratona tek pristiglo vino Rose 2017, zatim „generacijsku“ etiketu 8 Tamburaša, te vrhunsko crveno vino Život teče 2016, idealno za uživanje u zalasku sunca iznad jezera, ali i za poneti kući.

Vinski maraton tonkovic

Vinarija Tonković

Dovoljno je reći Kadarka! Prepoznatljiva po proizvodnji vina od ove sorte i samo od ove sorte, vinarija Tonković odavno oduševljava u regionu, Evropi, ali i sudije na Decanteru u Londonu. Kadarka iz osnovne linije i mirisni sveži ali složeni Rose od iste sorte, što je prilična retkost, podići će tonus raspoloženja nakon i tokom trke bez imalo muke.

Vinski maraton petra

Vinarija Petra

Ekskluzivna po kvalitetu, vinarija sa same obale Palićkog jezera, iako nedovoljno poznata u širim vinskim krugovima, oduševila je i iznenadila prisutne na prvom Vinskom maratonu 2017. godine svežim i aromatičnim Tramincem, sjajnim rozeom i njegovom blago penušavom varijantom Rosecco, a posebno elegantnim pino noarom. Iste etikete biće i sada dostupne posetiocima Vinskog maratona, vina koja se baš ne nalaze lako u vinotekama!

Vinski maraton tosic

Vinarija Tošići

Ovaj podrum posvećen pre svega autohtonim sortama gotovo je iz „offa“ uzbudio vinsku scenu Srbije moćnim i kompleksnim oranž vinom od tamjanike. Priliku da probate i pazarite čak pet originalnih etiketa treba iskoristiti, a osim pomenutog oranža Zlatousta, obavezno treba probati roze od merloa La Vie en Rose, prokupac Stranputica, barikirani kaberne Ponoć, a za kraj, ako vas uhvati čista sortna tamjanika Nesanica, bar glava neće da vas boli.

Vinski maraton patkov vinograd

Patkov vinograd

Poznata književnica, profesor Mirjana Đurđević, u mestu Krčedin, gde se nalaze neki od najboljih fruškogorskih vinograda, sa kolegom piscem Brankom Mlađenovićem nedugo u maloj vinariji proizvodi vina specifične lepote i osobenosti. Njihova prva etiketa Knjaz Miškin, od sorte rizling, jedine koju gaje u vinogradu, ekstremno je herbalno i osvežavajuće vino, jedno od najvećih izenađenja na vinskoj sceni Srbije prošle godine! Slobodno se može reći potpuno nova vizija italijanskog rizlinga (sa par kapi rajnskog). Čisto ali kompleksno vino iz malog podruma za male novce i veliko uživanje!

Vinski maraton reljic

Vinarija Reljić

Vinarija na obodu Palićkog jezera otvorila je svoj vinograd ove godine za učesnike Vinskog maratona, a njihova za sada jedina etiketa, kupaža merloa i kabernea Crveno 2016, naći će se ekskluzivno i u prodavnici Vinskog maratona kao još jedan očigledan dokaz sjajnog teroara oko subotićkih jezera.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama