Najtraženiji srpski rozei ovog leta

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Najtraženiji srpski rozei ovog leta

Roze je u velikom usponu popularnosti u čitavom regionu, pa i u Srbiji. Uz to je kvalitet ovih vina možda i najviše napredovao od svih drugih stilova, tako da se može govoriti o pravoj maloj vinskoj roze revoluciji.
Napravili smo malo istraživanje po vinotekama i kod vinskih distributera s namerom da utvrdimo koji se to srpski roze najviše traži ovog leta. I došli smo do ovih 12 vina!

Pink Punk, Chichateau  (1.050 RSD*)

Čuvena klaker boca najpoznatije garažne vinarije Srbije gotovo da je hit u svim prodajama. Nažalost, ovog trendy vina od sorte kaberne fran iz berbe 2017 ostalo je veoma malo, pa će ga se svi znatiželjnici do kraja leta teško dočepati.

Rose, Kiš (890 RSD*)

 DSC0117a

Vinarija iz Sremskih Karlovaca, strah i trepet u roze segmentu za konkurente na Balkanu od osvajanja prvog trofeja 2014. godine u Sofiji, definitivno je osvojila i domaće pink tržište. Ovaj roze merlo je praktično više nemoguće pronaći na tržištu!

Rose, Zvonko Bogdan (990 RSD*)

rose Zvonko Bogdan

Polusuvi roze u čijem sortnom sastavu dominira merlo s 50 procenata a ostatak čine kaberne fran i frankovka nudi pregršt mirisa ruža, i slasnog ukusa jagode i maline, baš ono što ženski deo vinske publike voli!

Tri Morave Rose, Temet (1.040 RSD*)

srpski roze2

Među najprodavanije pink etikete spada i Tri Morave Rose, slasna kupaža 55 procenata širaza i ostatak kaberne sovinjona. Vlasnik vinarije iz Lozovika Nebojša Aleksić, iako voli da propagira domaće autohtone sorte u belom i crvenom vinskom registru, ovde je odabrao čistu internacionalu i, sudeći prema interesovanju kupaca, nije pogrešio.

Roza Nostra, Erdevik (1.130 RSD*)

roza nostra

Etiketa koja je momentalno privukla pažnju na premijum liniju ove mlade vinarije iz okoline Šida, potpuno osobeno i originalno vino od širaza, kabernea i merloa koje se sada može kupiti i u duploj magnum boci i koje nosi titulu najboljeg rozea Srbije 2017. godine.

Urban Rose, Deurić (850 RSD*)

urban

Jedna od etiketa koje su inicirale novi vinski roze poredak u Srbiji, zvezda koja nimalo ne tamni, naprotiv. Tajna je u svetlucavoj narandžastoj etiketi, u urbanom nazivu vina ili u činjenici da je sorta pino noar dala savršenu strukturu i šmek? Ne, ovo je univerzalno aperitivno, gastronomsko pa i fensi vino boje lukovine, moderno za sva vremena ali i divan čistač nepca zahvaljujući vibrantnim i elegantnim kiselinama.

Barbara Rose, Aleksić (670 RSD*)

Barbara

Verovatno najjeftiniji roze u kategoriji vrhunskih srpskih vina već godinama je izuzetno popularan u Srbiji. Hrskavo, suvo, pitko, puno crvenog softanog voća i bez podvlačenja činjenice da je proizvod „ženskih ruku delo“ jednostavno oduševljava u svakoj prilici. Ozbiljnih 14 procenata fino uklopljenog alkohola daje mu i gastro notu, a sorta muskat hamburg potsetiće vas aromatski da se vino zaista pravi od grožđa, bez obzira gde ono uzrasta.

Rose, Lastar  (850 RSD*)

Lastar

Lepo je i pomodno čuti za jedno roze vino poput ovoga da je lepršavo. To ga svakako preporučuje najširoj publici za tople letnje dane. Ali, Rose vinarije Lastar od sorti pino noar i merlo nije samo lepršav, već i na svoj način moćan, uspešna je prethodnica u nameri vinarije iz Sekurića da pino noar postave na uzvišeno mesto u sortnom portfoliu Srbije. Sjajan odnos kvaliteta i cene!

Trijumf Rose, Aleksandrović (1.050 RSD*)

Rose Jam 147

Roze perjanica premijum linije Vinarije Aleksandrović ponela je internacionalni trofej za najbolje roze vino Starog sveta u dalekom Japanu. Ova nežno obojena ampula strasti, kupaža 70 procenata kaberne frana i ostatak kaberne sovinjona, dokaz je besprekornog rada kako u vinogradu tako i u podrumu.

Rose, Rnjak (800 RSD*)

Hvalimo muskat hamburg u srpskom rozeu, hvalimo pino noar, ali kombinacija ove dve sorte u boci vinarije Rnjak iz Gudurice kao da je opčinila publiku. Vinarija praktično još u izgradnji, uprkos već ozbiljnim trofejima na lokalnim i internacionalnim nadmetanjima nedovoljno je zastupljena u vinotekama i marketinški, ali može da se pohvali kako je njihov roze očigledno sam pronašao put do srca potrošača.

Rose, Komuna (750 RSD*)

srpski roze

Relativni novitet na vinskoj sceni, roze od sorte merlo sa Fruške gore, još jedan koji je ukusima crvenih voćkica i specifičnom slašću prokrčio put do publike, posebno do ženskih srca!

Rose sec, Zvonko Bogdan (1.030 RSD*)

Još jedan roze popularne vinarije s Palća, ovaj u njihovoj premium liniji, stopostotni merlo koji iza sebe ima pregršt osvojenih medalja i međunarodnih preiznanja, oduševljava strukturom, punoćom ukusa i viškom elegancije.

* Za cene je uzeta srednja vrednost vina u maloprodaji

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Srodni tekstovi