Vinski maraton po drugi put

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Vinski maraton po drugi put

Najzabavnija nova manifestacija Srbije prošle godine, Vinski maraton na Paliću održaće se po drugi put 22. septembra ove godine na istom mestu s još bogatijim programom.

Vinski maraton 6

U pitanju je vinska manifestacija sportsko-karnevalskog tipa nastala po uzoru na maraton u Medoku, u čuvenoj francuskoj vinskoj oblasti Bordo. Na Paliću su postavljene dve staze, jedna polumaratonska u dužini od 21,1 km i druga kraća, u dužini od oko 10 km, nazvana Trka uživanja. Obe prolaze kroz najlepše predela ovog kraja, vinarije, vinograde, pored jezera i salaša, a specifičnost obe trke je da na njima postoje atraktivne okrepne stanice sa zabavnim programima na kojima pored voća i osveženja učesnici mogu da probaju i vina i lokalne delikatese. Veseloj karnevalskoj atmosferi posebno doprinosi to što veliki broj učesnika obe trke na start dolazi kostimiran, a što sve skupa govori da niko tu ne juri što bolji rezultat već što bolju zabavu!

Vinski maraton 12

Po završetku trka počinje program u velikoj otvorenoj Degustacionoj zoni pored jezera, gde se uz vina služe brojni kulinarski specijaliteti, među kojima i oni iz čuvene 24 Kitchen, zakazan je i sajam najboljih vojvođanskih sireva, nekoliko vinskih radionica, vinske ture do obližnjih vinarija, vožnja vinskim brodom po jezeru, muzički program, zabavne trke u kotrljanju buradi, nekoliko afetrparty zabava, od onih tradicionalnih po čardama uz tamburaše, preko DJ zabava, pa do ekskluzivne večeri vrhunskih cigara i vina, piknika na salašima i još dosta toga što je Vinski maraton već u prvom izdanju prošle godine postavilo na mapu najuzbudljivijih manifestacija Srbije. Nedavno je o tome pisao i globalni australijski magazin RAD Season, posvečen najboljim svetskim sportskim manifestacijama, koji je upravo Vinski maraton na Paliću izdvojio među osam festivala hrane u Srbiji koje treba posetiti. O vinima da i ne govorimo!

A kako je sve to izgledalo prošle godine možete da pogledate na video spotu Vinski maraton.

Vinski maraton 14

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama